懷孕初期反應變化

que328
|
我而家剛7週,之前4週發現有咗之後個人極攰,攰到連睇頁書睇電視既能力都無,每朝都瞓到成件衫濕哂咁醒

但無啦啦早兩日,突然個人無咁攰,又無咁多汗,好似正常返好多,我好擔心:( 有無媽媽都係咁?
肥虎虎
|
que328 發表於 19-2-25 15:11
我而家剛7週,之前4週發現有咗之後個人極攰,攰到連睇頁書睇電視既能力都無,每朝都瞓到成件衫濕哂咁醒

但 ...

初期係咁,我試過瞓18 個鐘一日都起唔到身
smiletkl
|

但 ...

我六七週開始超攰同眼瞓,同醫生講,佢笑我係咪攰到乜都做唔到咁,正常的 大概九至十週有好轉,攰2日好2日,慢慢就正常返,初初都係晚晚出幾身汗,小火爐咁,未有bb成日覺得凍,之後又慢慢正常返,醫生話身體會慢慢適應d hormone 變化,早期身體未適應會辛苦d,你唔使擔心呀
GCHK
|
初期係咁嘅,唔好亂諗嘢
dolldollk
|
係咁,當你驚幾日無哂反應又黎過,跟住loop,有時係身體習慣左d變化,人人反應唔同
que328
|
肥虎虎 發表於 19-2-25 15:17
初期係咁,我試過瞓18 個鐘一日都起唔到身

I know that feel sis
que328
|
smiletkl 發表於 19-2-25 18:00
我六七週開始超攰同眼瞓,同醫生講,佢笑我係咪攰到乜都做唔到咁,正常的 大概九至十週有好轉,攰2 ...

原來真係會適應hormones change架
我以為佢keep住change 我就一直會咁攰
que328
|
GCHK 發表於 19-2-25 18:55
初期係咁嘅,唔好亂諗嘢

過兩日返去照,希望一切平安
que328
|
dolldollk 發表於 19-2-25 19:04
係咁,當你驚幾日無哂反應又黎過,跟住loop,有時係身體習慣左d變化,人人反應唔同
...

又會loop返轉頭架OMG
dolldollk
|
que328 發表於 19-2-25 19:22
又會loop返轉頭架OMG

大把人係咁 aiya做咩無嘔既?跟住嘔到7彩,aiya無暈既?暈多double
Fong0331
|
我陀大仔完全冇異樣,依家陀細b,初初8wk狂嘔、唔食飯、個人好凍,個陣以為m come同便秘
後尾發現好似肥左先驗到中左
que328
|
dolldollk 發表於 19-2-25 19:24
大把人係咁 aiya做咩無嘔既?跟住嘔到7彩,aiya無暈既?暈多double

我笑咗,我都係唔講野
que328
|
Fong0331 發表於 19-2-25 19:26
我陀大仔完全冇異樣,依家陀細b,初初8wk狂嘔、唔食飯、個人好凍,個陣以為m come同便秘
後尾發現好似肥左 ...

真係個個都好唔同...我係攰到9彩乜都做唔到,好似俾人吸哂能量咁
vanks
|
dolldollk 發表於 19-2-25 19:24

同感
可樂媽媽
|
que328 發表於 19-2-25 19:37
真係個個都好唔同...我係攰到9彩乜都做唔到,好似俾人吸哂能量咁

直頭敵不過佢,返工係咁訓覺,又成日肚餓wo。
射手貓
|

但 ...

你d反應正常
GCHK
|
que328 發表於 19-2-25 19:22
過兩日返去照,希望一切平安

係,唔好亂諗嘢,祝一切順利,健康
pigpig_mama
|
我成日都覺得好攰,開頭仲以為天氣唔好又潮濕所以人人都係咁~
而家咁早期未穩定又唔想話俾人知,其他人可能覺得我好懶
que328
|
可樂媽媽 發表於 19-2-25 20:14
直頭敵不過佢,返工係咁訓覺,又成日肚餓wo。

已經兩個鐘食野一次,豬咁
que328
|
射手貓 發表於 19-2-25 21:18
你d反應正常

聽到呢句安心點