未試過約個保險經紀都咁難約!

may66maymay
|
真係好嬲,
早排仔仔踢波整到隻腳
好彩朋友介紹之下一早買左份保險都claim得足
但過程真係好嬲, 未試過要用咁多時間去等
我新年前三催四請 就埋佢時間 都叫唔到個保險哥哥出黎
我都知新年好多假 但我都約左佢好耐喇
我仲要見住佢新年係facebook仲share D開心玩嘅相
都唔理我張單 好似佢先係客咁
如果唔係見佢開頭醒醒目目 又係朋友介紹 真係唔會搵後生去跟自己既保單
如果過多排miss埋個deadline 真係唔知點做好

BBJOJO    發表於 19-2-25 18:32
tansyneko    發表於 19-2-25 15:35
傻豬彤彤
|
may66maymay 發表於 19-2-25 15:32
真係好嬲,
早排仔仔踢波整到隻腳

吾使等佢~打去總機叫其他人幫你跟

wkatherine339
|
傻豬彤彤 發表於 19-2-25 15:46
等駁線都有排等了,駁完呢到又駁去第到
domachan2556
|
我自己都遇過一啲好衰既經紀,幫襯佢問多少少都好似唔耐煩咁
仲有試過有啲做做下轉埋行,搞到我啲單變孤兒單
二小姐
|
唔係淨係後生仔係咁,我個4x 嘅都係咁
20150618bb
|
真係好嬲,
早排仔仔踢波整到隻腳
跟二樓甘做
may66maymay
|
傻豬彤彤 發表於 19-2-25 15:46
JM試過咁做?
may66maymay
|
domachan2556 發表於 19-2-25 16:15
我自己都遇過一啲好衰既經紀,幫襯佢問多少少都好似唔耐煩咁
仲有試過有啲做做下轉埋行,搞到我啲單變孤兒 ...
真係好衰,好似貼錢買難受咁
馬爾太
|
仲等?自己上CS交然後單聲佢知,佢佢跟啦!
may66maymay
|
二小姐 發表於 19-2-25 16:17
唔係淨係後生仔係咁,我個4x 嘅都係咁
原來上左年紀既經紀都咁樣
-maymay-
|
我兩個保險經紀都無做, 一個轉行一個退休, 一份單係人壽, 一份單係儲蓄, 係有提供第二個經紀跟我單, 但一個唔理唔理, 另一個就唔啱嘴型, 我兩間都索性直接打去CS, good wor, 兩間都無轉黎轉去, 直接答到我幫到我, 好過搵sales
Myluckybaby
|
真係好嬲,
早排仔仔踢波整到隻腳

我供咗一份教育基金成10年,由於是101基金所以我想斷咗佢拎返d錢先,但原來要保險經紀簽名certifies correct 我既ID, address 呢d,個保險經紀話自己好忙,離譜到叫我自己簽佢名上去。但見佢帶住工人姐姐日日湊仔呢度去玩,嗰度去玩。真係一d都唔專業。
siuchubb
|
自己打去保險公司再攞番D CLAIM FORM 搵醫生填, 好簡單架咋。
我係銀行買咗份保險, 後來有事要入院, 再搵嗰個安排入院既醫生填番D FORM + 入院單據, 寄回俾保險公司CLAIM 番筆錢, 完全唔經AGENT, 好快就攞到.
mandy952
|
wkatherine339 發表於 19-2-25 16:02
等駁線都有排等了,駁完呢到又駁去第到

邊間?
所以就係唔鍾意搵agent買保險,好就好,唔好就變孤兒單,一係叫你跟佢過檔,由頭供過
不如轉agent啦
AmyAmy822
|
Myluckybaby 發表於 19-2-25 16:43
我供咗一份教育基金成10年,由於是101基金所以我想斷咗佢拎返d錢先,但原來要保險經紀簽名certifies corre ...

而家啲保險經紀真係無以前咁專業,大部份都好似唔憂做咁
我前排過年聽啲親戚講佢地都轉晒買虛擬保險,唔洗經果d經紀
上網打晒啲資料就買得,可以即時買,都算幾方便
joanneqq1205
|

好多人俾經紀玩完之後
都轉左去買網上保險
香港大趨勢都係網上保險
好似Onedegree果間都開始賣喇
應該會愈來愈多呢d公司
BBJOJO    發表於 19-2-25 18:35
mmeilammm
|
我仔仔早兩日入院 上年向保險朋友買左份住院 大家都係廿幾歲 佢都係岩岩入行 一開始我都有少少擔心 不過今次入院佢真係跟得好好 知我地冇車仲車出車入 反觀老公份保險係同一個auntie買既 做左好多年 又唔覺得佢有特別follow我地(除左漏交保費時) 有次老公炒車想問佢啲野仲揾唔到人...真係人既問題 希望我個朋友可以長做
新人物
|
Myluckybaby 發表於 19-2-25 16:43
我供咗一份教育基金成10年,由於是101基金所以我想斷咗佢拎返d錢先,但原來要保險經紀簽名certifies corre ...

投訴佢,個牌釘得!
圍威喂
|
真係好嬲,
早排仔仔踢波整到隻腳

樓主,我明白你感受!我都係朋友介紹,聽果時就好好,感覺咩都會跟咁,到要claim錢,都有跟,但話約左我今日比單佢,只話晚上,等左成晚!一個smg 黎或唔黎都冇,感覺好冇交待!
新人物
|
AmyAmy822 發表於 19-2-25 16:56
而家啲保險經紀真係無以前咁專業,大部份都好似唔憂做咁
我前排過年聽啲親戚講佢地都轉晒買虛擬保險,唔洗 ...

人壽保險單係可以既,身故賠償好易理解,危疾、住院就有好多細節未必睇得明了。