已5週婦產科醫生唔肯開懷孕証明

cymc1987
|
上星期諗住夠深色就去卓健驗完有懷孕証明,見完普通科醫生驗到positive,就寫轉介信去專科驗,收左$440。 今日去婦產科到照,照到5週胎囊,離開前我問姑娘係咪有埋懷孕証明,佢話太細,唔開得住。我老公話,咁岩岩驗咩?照咩?都判斷到係胎囊又唔係腎石,咪照寫估計幾多。最後先肯寫,我身邊朋友家人去普通科驗4-5週已有懷孕証明,我睇2個醫生都冇。今日仲收了$2050。我d朋友都打左個突
aryan412
|
婦科係要照到有心跳先會開
可樂媽媽
|
cymc1987 發表於 19-2-25 15:40
上星期諗住夠深色就去卓健驗完有懷孕証明,見完普通科醫生驗到positive,就寫轉介信去專科驗,收左$440。 ...

邊洗架,我都係一驗就出 當時4週多d!
Pink_girl
|
上星期諗住夠深色就去卓健驗完有懷孕証明,見完普通科醫生驗到positive,就寫轉介信去專科驗,收左$440。 ...

去普通門診用棒驗到有線已經會開到比你,幾百蚊到,婦科係一定要照到心跳先開,起碼7w
李露眉
|
普通私家用尿液確定懷孕就開信

點解俾佢轉介咁無謂
李露眉
|
拎住普通醫生開既信排公立

自己再約7周產檢

佢轉介你又收你錢,五周更係未有心跳

你俾人水左,
mamiewg
|

我係M 冇黎第十日去卓健睇普通科,驗小便bingo 左佢已經立即開左轉介信俾我去公立排期啦,冇轉介去專科,診金連藥費好似5百幾
fakyman
|
好貴…我喺屋企附近d up得診所驗,拎証明都係二百蚊唔洗。
到8週先再去私家到照閃閃
PhoebeChan333
|

好似要有預產期,政府先當懷孕證明~
我個時系st Paul 佢話照到有心跳,有預產期你先去政府排期啦~
fasola
|
卓健轉介完, 係咪又係卓健?
好似樓上咁講, 你俾人水左
李露眉
|
PhoebeChan333 發表於 19-2-25 16:49
好似要有預產期,政府先當懷孕證明~
我個時系st Paul 佢話照到有心跳,有預產期你先去政府排期啦~
...

普通診所,用你last m寫預產期
超聲波都唔洗照
IvansweetHeart
|
普通醫生驗左尿就開了,乜甘複雜架咩
wingin206
|
我係普通診所驗尿
寫埋証明 都係$200
dolldollk
|
搶錢 反而上次去卓健見有線就直接開左紙比我wo
cymc1987
|
fakyman 發表於 19-2-25 16:47
好貴…我喺屋企附近d up得診所驗,拎証明都係二百蚊唔洗。
到8週先再去私家到照閃閃
...

我身邊朋友咪全部都係咁囉
cymc1987
|
李露眉 發表於 19-2-25 16:22
拎住普通醫生開既信排公立

自己再約7周產檢

我就係覺得佢水我,佢唔開俾我我點同公司講,點去醫院排期,好在c6係到,同佢理論一下都照開。當今日照下有冇宮外孕有個答案,自我安慰下。可怒也
mag_yau
|
係呀,去普通診所驗尿證實懷孕就會開醫生紙。自己遲一步先去婦科check 下胎囊同心跳就得。
NANA0128
|
李露眉 發表於 19-2-25 16:21
普通私家用尿液確定懷孕就開信

點解俾佢轉介咁無謂

我去私家驗尿,雖然得3wks條線比較淺,佢都照開信俾我,埋單$260
射手貓
|

搵笨,我去診所驗都係300,不過佢好驚死,d線唔深,同佢講明滴落去唔係即出第2條線唔開。 所以之後直接家計會驗,平好多又專業。
fantasytong
|

第一胎家計會驗$7x
第二胎排街症$50 覆診睇結果$50

都出到懷孕證明,街症仲有寫埋轉介信去政府醫院。