自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

1998Ruby1998 發表於 19-2-25 17:49
你可能睇片太高清,會食好多數據。啲 notification、廣告都會唔聲唔聲食你好多。
...
又唔可能唔要的廣告

象牙宮

1998Ruby1998 發表於 19-2-25 17:55
我都好少用數據,所以唔上台。去鴨計買張 10G 卡 $150 都唔洗,要用數據就第二部機開數據 share 俾主機, ...

唔 join 月費。 甘平過月費?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

newcook 發表於 19-2-25 17:47
仲笑人
我咪又係最後二日23-24無得用

子爵府

親子王國15週年勳章

333s 發表於 19-2-25 18:07
唔 join 月費。 甘平過月費?

平好多!月費最平都要 $60 4G,一年最少都 $360 24G,但我一個月先 1-2G,上台就有一半數據浪費。兩張鴨記數據卡 20G,我買到 $120/張,但普遍 $150/張,一年連數值卡頂多 $ 350 20G。你如果係成日公司或者屋企,冇乜機會用 data,一張都夠用,咁即係一年 $200 10G 有找。

我屋企個老人家都覺得咁樣平好多。佢都唔多出家,出家又唔多用數據,上台就唔抵。

寶石宮

2023年兔年勳章

20150618bb 發表於 19-2-25 18:06
1080算高清??即係三個鐘先一G??

呢個係涉及 (1)解像度 和 (2)fps

https://www.kingston.com/tw/flash/storage_chart

BBJOJO    發表於 19-2-25 18:44

首頁

尾頁

跳至