請進,週數比預期細。

小希希baby
|
今日去照超聲波,照出泥得5w, 但如果用m計的話應該有7w3,我係有計排卵的,我大概29/1,30/1左右先排卵,咁係咪姐係遲排?如果咁樣計番週數又岩吾岩
winter_sun
|
小希希baby 發表於 19-2-25 19:15
今日去照超聲波,照出泥得5w, 但如果用m計的話應該有7w3,我係有計排卵的,我大概29/1,30/1左右先排卵,咁係咪 ...

醫生話咩
Manmancher
|
今日去照超聲波,照出泥得5w, 但如果用m計的話應該有7w3,我係有計排卵的,我大概29/1,30/1左右先排卵,咁係咪 ...

你2月14先叫4w ,今日5w幾好正常呀
小希希baby
|
winter_sun 發表於 19-2-25 19:29
醫生話咩

醫生話可能遲排卵,佢咁樣睇就冇問題既暫時
小希希baby
|
Manmancher 發表於 19-2-25 19:32
你2月14先叫4w ,今日5w幾好正常呀

想問下係點計架
Manmancher
|
小希希baby 發表於 19-2-25 19:40
想問下係點計架

你20號排卵+14日咪你黎m日子,你2月14號=4w ,你再數番今日,就計到。醫生當你day14排卵,但唔係人人都day 14排卵的
小希希baby
|
Manmancher 發表於 19-2-25 19:42
你20號排卵+14日咪你黎m日子,你2月14號=4w ,你再數番今日,就計到。醫生當你day14排卵,但唔係人人都day ...

我係29號左右排的,因我有用cb驗,咁如果咁樣計番我應該係幾多
Manmancher
|
小希希baby 發表於 19-2-25 19:44
我係29號左右排的,因我有用cb驗,咁如果咁樣計番我應該係幾多

你29號排咪即係2月12 4w,今日2月25 5w6
cymc1987
|

我都唔知佢點計呢,我m計6週2,今日照話5 weeks,好似係1.23cm。網上有個咁既表

最奇怪咁細粒野,個肚幾大下,我冇乜肚腩

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Manmancher
|
cymc1987 發表於 19-2-25 19:53

我都唔知佢點計呢,我m計6週2,今日照話5 weeks,好似係1. ...

最好等7-8w先去照,你冇留啡冇留血就ok,太早照比人嚇餐飽
cymc1987
|
Manmancher 發表於 19-2-25 19:55
最好等7-8w先去照,你冇留啡冇留血就ok,太早照比人嚇餐飽

我諗住8週尾先去。
chanlazy
|

照出嚟最準 唔好用LMP計 除非你cycle準到不得了 女人嚟m排卵會遲 可能因為壓力等 我自己照同LMP差3w 醫生都話正常 放輕鬆
GCHK
|
chanlazy 發表於 19-2-26 01:06
照出嚟最準 唔好用LMP計 除非你cycle準到不得了 女人嚟m排卵會遲 可能因為壓力等 我自己照同LMP差3w 醫生 ...

agree,真係照出來係最準嘅
PhoebeChan333
|
Manmancher 發表於 19-2-25 19:55

同意~一日未聽到心跳都有怕你驚,正常心等下啦~

winter_sun
|
winter_sun 發表於 19-2-25 19:29
醫生話咩

Gum ok ah