有住過東京迪士尼慶祝酒店嗎?

IloveJJ
|
覺得會好唔方便嗎?要坐穿梭巴士才可到園區,而且又不能在舞濱站check in寄行李。會唔會住大倉仲好呢?
happy合皮
|
IloveJJ 發表於 19-2-25 19:58
覺得會好唔方便嗎?要坐穿梭巴士才可到園區,而且又不能在舞濱站check in寄行李。會唔會住大倉仲好呢?
...

上年暑假住在過,搭shuttle bus要10-15分鐘,我覺得唔太方便,係唯一缺點。不過酒店內外又真係好多迪士尼decorations, 而且房有4張床,價錢又相對實惠d,又有得早15分鐘入場。妳自己衡量下。
calbee_2014
|
IloveJJ 發表於 19-2-25 19:58
...

Hi!樓主
我黎緊都Plan左去東京Disneyland
左諗右諗最後都訂左東京Disneyland Hotel
貪佢夠近行去5分鐘
又可以提早入園
網上有好多Disneyland攻略
教你點玩先可以玩到盡
好多都好有用

yokulami
|
calbee_2014 發表於 19-2-25 23:25
Hi!樓主

你咩日子去呀?大約咩價錢呢?
calbee_2014
|
yokulami 發表於 19-2-25 23:36
你咩日子去呀?大約咩價錢呢?

6月頭
佢有幾種房型
我訂左美女與野獸主題房
大約5萬幾yen
其實佢普通房係向正樂園
高層既可以睇埋煙花
價錢仲要平d
不過主題房太吸引
所以最後都係訂左主題房
wcpcelia    發表於 19-2-27 15:32
住家女人
|
我上年住其他酒店都要搭接駁巴,今年就上網爬文,就知"樂祥酒店"即" Celebration Hotel",最大原因係可以早15MINS入園,次要係上年去SEA,見有間餐廳可同米奇影相,同無得影既同一樣野食,但影相只是貴1000YEN,抵比!但住佢迪士尼酒店就可早一個鐘BOOK,聽聞好難BOOK
我7月中住,原本想避開星期5,6入園,但點知再下一個星期一既開始平日仲貴,所以BOOK左,41XXXyen,2晚星期4,5住,因提早入園要住左一晚,打後第朝先可以用到依個優惠
IloveJJ
|
住家女人 發表於 19-2-26 00:47
我上年住其他酒店都要搭接駁巴,今年就上網爬文,就知"樂祥酒店"即" Celebration Hotel",最大原因係可以早15M ...

請問你可以同米奇影相既,係邊間餐廳呢?我見網上有得訂餐廳喎,無呢間嗎?你指早一個鐘book,係點book呢?

我最後都訂了celebration Hotel,只係¥38400兩晚,仲平大倉幾千呢!
IloveJJ
|
calbee_2014 發表於 19-2-25 23:25
Hi!樓主

正! 我睇嗰晚,最平係Ambassador, 要¥68800兩晚,其實都ok,不過我之後去箱根仲要住私人風呂飯店, 呢度就要慳啲啦!
你住迪士尼前後會住邊呢?我之後訂咗新宿哥斯拉,但發覺迪士尼坐巴士去新宿係南口,要行成1公里先到酒店,好似推行李行成公里,好辛苦咁 而家諗緊駛唔駛轉?
IloveJJ
|
happy合皮 發表於 19-2-25 23:24
上年暑假住在過,搭shuttle bus要10-15分鐘,我覺得唔太方便,係唯一缺點。不過酒店內外又真係好多迪士尼d ...

謝謝你!我最後都揀咗,因為我啲仔鐘意佢有公仔decoration 。想問你去呢間酒店前後住邊區?因為我住完,會出新宿,打算响樂園搭最後既巴士出去,應該係2140?咁但係行李係咪要返酒店攞再坐shuttle 去樂園搭巴士?咁咪要8點幾就離開樂園?
而且新宿個巴士站响南口,咁行去哥斯拉要行成1公里,好似太遠。唔知應唔應該轉第二區酒店呢?
happy合皮
|
IloveJJ 發表於 19-2-26 07:42
謝謝你!我最後都揀咗,因為我啲仔鐘意佢有公仔decoration 。想問你去呢間酒店前後住邊區?因為我住完,會出 ...

我book車出池袋

IloveJJ
|
happy合皮 發表於 19-2-26 08:10
我book車出池袋

點book?可以俾資料我嗎?會好貴嗎?
happy合皮
|
IloveJJ 發表於 19-2-26 08:16
點book?可以俾資料我嗎?會好貴嗎?

我上淘x 皇x車 book咋,7人車約$700, 我4人有大有細又行李,方便d。

IloveJJ
|
happy合皮 發表於 19-2-26 08:20

我上淘x 皇x車 book咋,7人車約$700, 我4人有大有細又行 ...

咁都好喎,我上網睇下先。
calbee_2014
|
IloveJJ 發表於 19-2-26 07:38
正! 我睇嗰晚,最平係Ambassador, 要¥68800兩晚,其實都ok,不過我之後去箱根仲要住私人風呂飯店, :mone ...

未訂新宿酒店
其實都想住返歌舞伎町個邊
但我去個期見哥斯拉都唔平
如果差少少諗住不如住世紀南悅個類酒店
我自己就覺得南口行去哥斯拉唔係太遠
沿途行下睇下其實好快到

IloveJJ
|
calbee_2014 發表於 19-2-26 09:23
未訂新宿酒店
其實都想住返歌舞伎町個邊
但我去個期見哥斯拉都唔平

你試過啦?浴路唔會好迫好多人嗎?
calbee_2014
|
IloveJJ 發表於 19-2-26 09:54
你試過啦?浴路唔會好迫好多人嗎?

試過呀...
其實都唔會太迫
何況你出到新宿都夜
避左個放工時段其實都唔會太多人

IloveJJ
|
calbee_2014 發表於 19-2-26 10:18
試過呀...
其實都唔會太迫
何況你出到新宿都夜

咁就好啦!我都唔想再訂酒店,好煩。
calbee_2014
|
IloveJJ 發表於 19-2-26 10:20
咁就好啦!我都唔想再訂酒店,好煩。

哥斯拉又真係好方便
我都掙扎緊

IloveJJ
|
calbee_2014 發表於 19-2-26 10:24
哥斯拉又真係好方便
我都掙扎緊

其實佢真係咩好架?我都係上來BK見個個推介我就訂喳!我都唔知佢咩好架?
calbee_2014
|
IloveJJ 發表於 19-2-26 10:28
其實佢真係咩好架?我都係上來BK見個個推介我就訂喳!我都唔知佢咩好架?

佢地點真係方便
即使喺歌舞伎町都我都覺得唔會太雜
酒店新淨
洗手盤同廁所浴缸分開唔使咁迫
所以好多人Like

wcpcelia    發表於 19-2-27 15:33