灶台及洗碗盤浴盆位置事宜

lam133
|
真係唔想拆,但灶臺係面係點煮飯近洗衣機?
開上面蓋的洗衣機

有沒有jm唔拆加有櫃或
灶臺同洗碗盆調轉?

謝謝,唔該曬各位回復!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
oceandeepsea
|
係咪諗住盡量少比師傅整?
lam133
|
oceandeepsea 發表於 19-2-25 20:39
係咪諗住盡量少比師傅整?

唔係,唔想拆
覺得唔拆第時維修房署同你修
又唔想掉哂咗本來東西
|
如果唔拆,最低限度要做吊櫃,煮食爐要座枱式,上面裝抽油煙機,走暗喉,上面兩個櫃會有一大堆用唔到,見到洗衣機去水位,係升盤下面,應該要駁長,地櫃可以買現成不銹鋼
PerryChak
|
lam133 發表於 19-2-25 20:12
開上面蓋的洗衣機

灶臺唔拆,傍邊放洗衣機,除非你好瘦攝到入洗碗盤,用大眼仔上面都仲可以放下嘢,但切嘢只得呢個位,好難搞
coffeeyan
|
我冇册,整廚柜咋

jadechant
|

上 YouTube搜查公屋廚房裝修,有些片可以給妳參考。
cherrieloy
|
開上面蓋的洗衣機

其實你相中咁樣冇乜問題呀,正常設計爐都係設於星盤隔離架啦,一係好似你咁一字排開,一係就呈L型,我屋企就呈L型
|
好似相中咁整,都差不多係改晒,係留番個升盤,如果係咁,掉唔掉位置都無所謂,反正都要比師傅搞
bobomia
|
開上面蓋的洗衣機

睇唔明你寫咩。。。
無問題啊,我屋企剛重新做了廚房,都係用高低級廚房檯面,高級位置係鋅盆同工作枱,低級位置嘅位嘅放煤氣爐嘅,同你呢個一樣,可以放坐枱式嘅煤氣爐就得

bobomia
|
其實你係咪搞錯咗邊個位置係放煤氣爐呀?
低一級個位係放煮食爐wo
coffeeyan
|
其實加廚柜就可以,高度自己決定,我用電磁爐煮食的。