集運唔見左我件貨

vivian520
|
件貨係我新年前買,
因為我係佢收爐後先集運,
見而家過左初十五都未有msg我去取貨,
我問集運開爐未?我新年前件件仲未收到,
點知集運話新年前嘅件新年已經派晒落香港!
我再wts返屋企附近拎集運果度,
佢竟然死口話我黎拎左
我話我無拎過,佢死都話我拎左,
嬲到我叫佢check cctv,
佢話好,佢check 完覆我,
點知到我msg返佢問佢check 成點,
佢話check 唔到咁耐,總之話我簽收左

Jasmine-4711
|
vivian520 發表於 19-2-25 20:31
件貨係我新年前買,

向集運公司投訴自提點屈你收左。簽收有簽名,叫佢拿出来对字跡。

你淘的?大6集運收左,定其實集運冇人收货,年假放在街上,之後唔見,跟本冇落黎香港?
vivian520
|
Jasmine-4711 發表於 19-2-25 20:36

向集運公司投訴自提點屈你收左。簽收有簽名,叫佢拿出 ...

新年前已經收左貨!

但自取點死口話我拎左
|
vivian520 發表於 19-2-25 20:39
新年前已經收左貨!

但自取點死口話我拎左

縱使收左,但未必夠倉放,放在暫時倉,未必安全

好值錢架?
vivian520
|
Jasmine-4711 發表於 19-2-25 20:48
縱使收左,但未必夠倉放,放在暫時倉,未必安全

大約$300幾人仔囉
babyhowie
|
我樓下4PX完全唔洗對名、電話,
更加唔洗簽收,只要up得出取貨number就得,
我都覺得好兒戲!
vivian520
|
babyhowie 發表於 19-2-25 20:52
我都覺得好兒戲!

我果個自取點都係唔使簽收!

你黎拎貨唔使簽名,你拎左佢就係你名油螢光筆!

而家真係佢講咩都得
Ytteb
|
咁無了
AhKaAhKa
|
件貨係我新年前買,

你用邊間集運?
Poyau
|
vivian520 發表於 19-2-25 20:56
我果個自取點都係唔使簽收!

你黎拎貨唔使簽名,你拎左佢就係你名油螢光筆!

咁兒戲
mandy952
|
件貨係我新年前買,

邊間 ,開名啦
|
mandy952 發表於 19-2-25 21:30
邊間 ,開名啦

開一個字,X

唔好出集運全名

btw,自提點在边區?唔洗簽收咁離譜,jm們要提防
vivian520
|
Jasmine-4711 發表於 19-2-25 21:38
開一個字,X

唔好出集運全名

新xx
|
vivian520 發表於 19-2-25 23:20
新xx

我都係用身世x,用左兩年冇出過事,個自提點太馬虎,好可疑。
vivian520
|
Jasmine-4711 發表於 19-2-25 23:22
我都係用身世x,用左兩年冇出過事,個自提點太馬虎,好可疑。

我都覺得係自取點整唔見左,但佢死都話係俾人我拎左

唔知佢俾左邊個!

MiuMiuLi
|
babyhowie 發表於 19-2-25 20:52
我都覺得好兒戲!

4PX 自取碼我覺得係隨機生出,亂撞未必撞得中~

但係私集自取單號應該係順住號碼出,自己個單號加大加細既號碼都有貨,不過都唔會知件貨係喺邊個自取點,如果某 D 自取點比人見到佢張貨單既單號表,就會比人攞到 D 貨~
MiuMiuLi
|
MiuMiuLi 發表於 19-2-26 10:51
4PX 自取碼我覺得係隨機生出,亂撞未必撞得中~

但係私集自取單號應該係順住號碼出,自己個單號加大加細 ...

其實諗諗下都唔洗見到自取點張單號表,佢地 D 貨周圍擺,行過一眼就睇到件貨既號碼,要攞邊件話都冇咁易~
babyhowie
|
MiuMiuLi 發表於 19-2-26 10:57
其實諗諗下都唔洗見到自取點張單號表,佢地 D 貨周圍擺,行過一眼就睇到件貨既號碼,要攞邊件話都冇咁易~ ...

yanproud
|
vivian520 發表於 19-2-26 10:37
我都覺得係自取點整唔見左,但佢死都話係俾人我拎左

唔知佢俾左邊個!

以後唔好幫襯佢