自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

7歲小童係無辜的, RIP, 點解近耐咁多呢啲案, 睇到都心UP!

西營盤揭發3屍命案!今晚(25日)8時許,警方接報指第二街83號西園永翠閣一單位傳出異味,懷疑洩漏煤氣,消防破門入屋,發現內裏有3人,包括一對中年男女及一名小童,全部無生命迹象,經調查後相信上址無漏煤氣。由於單位內一氧化碳濃度高,消防仍在處理事件,警方暫時未能入內調查。

約1小時後,死者的1男2女親友接獲消息趕至了解,並協助警方調查,西區警區重案組接手處理。現場消息稱,死者為一對40餘歲男女,以及一名約7歲小童,不排除燒炭致命。

據悉,案發單位為兩房設計,實用面積約360呎。地地註冊處資料顯示,單位業主為一名姓黃男子,於2012年以369萬港元購入。西園為香港房屋協會的發展項目,屋苑於1982年落成,只有兩座合共432個單位,屬名校網。為改善殘破舊區居民的生活質素,房協於1974年獲政府提供貸款,於堅尼地城推出第一個「市區改善計劃」項目,而西園亦是該計劃包含的屋苑之一,屋苑在2005年及近年亦進行翻新維修工程。

另外,2013年在大角咀唐樓單位殺害並肢解父母的周凱亮,當年與家人亦居於西園一個單位,案發後,警方在西園的住所內將他拘捕。周凱亮最終被判兩項謀殺罪成,判處終身監禁。

救護車在場候命。(劉子文攝)

警員進入屋苑調查。(劉子文攝)

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

侯爵府

mickeyeva 發表於 19-2-25 22:32
7歲小童係無辜的, RIP, 點解近耐咁多呢啲案, 睇到都心UP!

真係只得死先解決到問題咩

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

rest in peace

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

一氧化碳濃度高⋯⋯

子爵府

點解,唔知佢地經歷緊d 乜,要選擇行呢條路

但願每一個宜家想尋死,或者經歷緊人生低潮既日子的人,都可以望望身邊,尋死可能只需要一個原因,但其實仲有好多值得你地留低既理由!

唔想再見到呢d 新聞。。。

子爵府

男爵府

心痛

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

RIP

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

公爵府

畀面勳章

回覆樓主:

好恐怖

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

報紙又開人地個單位出來

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

RIP

男爵府

金金人 發表於 19-2-25 22:40
點解,唔知佢地經歷緊d 乜,要選擇行呢條路

但願每一個宜家想尋死,或者經歷緊人生低潮 ...

其實而家成個香港嘅負能量真係好多 ,因為香港人連最基本人權都冇,住院迫,坐地鐵逼乜嘢都要同人爭

男爵府

ramuza 發表於 19-2-26 08:17
其實而家成個香港嘅負能量真係好多 ,因為香港人連最基本人權都冇,住院迫,坐地鐵逼乜嘢都要同人爭
...

我有個內地嘅朋友,佢係單飛,香港生咗四個小朋友,咁佢成家都冇做嘢,全部攞綜援而家已經住喺公屋
放假 時就會返去內地渡假
佢比我更加知道香港有咩福利 點樣可以同社會福利署攞到啲書簿津貼交通津貼

APIGMA    發表於 19-2-26 08:42

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Sad

子爵府

Rip

其實欠幾十萬(新聞話),又吾係幾千萬。吾多吾小都還到。
做人要努力尼。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ramuza 發表於 19-2-26 08:17
...

逼地鐵叫冇人權
搞到要自殺
無知一問

evip    發表於 19-2-26 16:25

珍珠宮

good_pig 發表於 19-2-26 08:06
報紙又開人地個單位出來

點解唔開?

珍珠宮

ramuza 發表於 19-2-26 08:19
我有個內地嘅朋友,佢係單飛,香港生咗四個小朋友,咁佢成家都冇做嘢,全部攞綜援而家已經住喺公屋
放假 ...

其實四千都一心比佢地之麻。陳廢波

首頁

尾頁

跳至