自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆樓主:

唉,自己炒股投資失利又要瀨其他人唔幫忙,大佬,幫得你幾多呀?仲要累埋個小朋友

伯爵府

回覆樓主:

為咗仔仔
幾辛苦
都頂硬上
捱埋佢 !

珍珠宮

回覆樓主:

業主最慘

珍珠宮

evip 發表於 19-2-26 16:33
有開咩?冇睇到幾樓幾室。
其他人都有知情權,凶宅網都講

係啦。有個jm話唔好開,私隱。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小朋友勁無辜

珍珠宮

fionstone 發表於 19-2-26 17:52
唉,自己炒股投資失利又要瀨其他人唔幫忙,大佬,幫得你幾多呀?仲要累埋個小朋友
...

Agree. 睇到佢fb段野,估到佢為人, 怨天尤人,無責任感! 無用! 唔應該學人生仔!仲要死係租屋!自私能

公爵府

bananaGi 發表於 19-2-26 22:26
Agree. 睇到佢fb段野,估到佢為人, 怨天尤人,無責任感! 無用! 唔應該學人生仔!仲要死係租屋!自私能
...

仲要佢好想搵快錢發達咁,但又輸唔起,又要面,唔想馬死落地行,呢d男人唔多掂

珍珠宮

wannabe118 發表於 19-2-26 22:33
仲要佢好想搵快錢發達咁,但又輸唔起,又要面,唔想馬死落地行,呢d男人唔多掂
...

Agree! 和我想法一樣!

佢想做股神,老師就傳銷, 話朋友已讀不回.... 梗係啦, 一係借錢一係sell野!

伯爵府

wannabe118 發表於 19-2-26 22:33
...

同事話佢fb有sell 噴噴之類的野

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 熱血金章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

【本報訊】西營盤的三屍倫常慘案,無辜陪葬的事主夫婦七歲兒子「皓皓」,在西區香港潮商學校讀小學二年級,校長詹漢銘形容他「聽話、開心兼好乖」,又憶述在上周一,「皓皓」因腸胃炎告假十日,原定本周三返學, 學校職員亦聯絡過其父母,當時「完全冇任何異樣」,惟前日卻驚悉「皓晧」與父母燒炭身亡,噩耗令人震驚及難過,說到此處,詹校長不禁雙眼通紅而語帶哽咽。

校方啟動危機處理小組

詹校長續稱,師生對事件感到難過和悲痛,學校危機處理小組已透過班主任,將不幸事件通知全體學生,全校教師、輔導主任、社工及教育心理學家即時為同學提供輔導,疏導其情緒。

學校並向家長發信,提醒若發現學生情緒有困擾,可向校方尋求協助。詹校長亦與「皓皓」的祖母會面,知道她要獨自處理各人身後事,已聯絡學校社工向社會福利署尋求協助,幫助其渡過難關。教育局對事件表示難過,已聯絡學校跟進並到校提供支援。

西園大廈居民對慘案議論紛紛,一對母女得悉事件後感到好驚,指陳婦會與鄰居打招呼,但甚少見羅,又不時聽到有人責備外傭,但從未有人上門追債或滋擾。至於盧太及姓梁女住戶同對事件感到痛心,認為成年人應該正面處理欠債問題,小朋友是無辜的。另外,死者一男三女親友昨晨到西環公眾殮房認屍,逗留約一個多小時後離開。其後,三名男女親友到案發單位,用兩個黑色膠袋將遺物載走。

https://hk.news.yahoo.com/7%E6%A ... 9%96-214500200.html

男爵府

雙方老父母最慘!

首頁

尾頁

跳至