西灣西園倫常慘案 夫婦炒燶股攬子同歸於盡~

大力大力
|
西環昨晚(25日)揭發倫常慘案,一對夫婦被發現偕7歲兒子在住所燒炭死亡。今日(26日)凌晨在現場指出,懷疑丈夫或妻子先向兒子餵服安眠藥入睡後,再在睡房內燒炭,同時檢獲遺書,相信因夫婦投資股票損手,走投無路下,攬子同歸於盡。據悉,暫知夫婦欠債數十萬元,確實金額有待進一步調查。 

慘劇男死者姓羅(42歲),任職文員,女死者姓陳(40歲),做地產地紀,兒子讀小學二年級,僱有一名外傭,4人居於現場租住的單位。 

消防員破門入屋,在睡房發現夫婦及兒子倒臥床上,地上放有一個鐵鑊,內有燒過的炭,救護員證實3人已死亡。警方在屋內檢獲遺書,內容提及財困。
migohappy
|
大力大力 發表於 19-2-26 06:24
西環昨晚(25日)揭發倫常慘案,一對夫婦被發現偕7歲兒子在住所燒炭死亡。今日(26日)凌晨在現場指出,懷 ...

可惜....仲好後生
fwp
|
雲妮彭
|
真係悲劇!
貪字得個貧,幾十萬就輸三條人命,
稚子無辜.....真係好唔負責任!!!

唔識炒就唔好炒,輸唔起就唔好買........

小朋友好慘!!
YanYan0116
|
小朋友最可憐.
joejoemum
|
悲劇。
oliloo
|
業主同工人都可憐
Cinder_ella
|
幾十萬就要死?
兩公婆咪慢慢還囉!輸唔起就唔好炒
Ahky1033
|
小孩無辜
panda361
|
申請破產就得,使乜死。
honglong
|
單位個業主最慘
honglong
|
個大仔更慘,家破人亡。以後要依靠親友照顧。
sorere
|
panda361 發表於 19-2-26 17:01
申請破產就得,使乜死。
就係啦, 申請破產, 只有借錢比佢地的人死.
alsi
|
honglong 發表於 19-2-26 19:36
個大仔更慘,家破人亡。以後要依靠親友照顧。

仲有大仔?幾歲?去左邊
honglong
|
alsi 發表於 19-2-27 16:12
仲有大仔?幾歲?去左邊

女死者同前夫生的,大約十四嵗,不同住。
案發後,佢同舅父一起到現場。
|
oliloo 發表於 19-2-26 15:10
業主同工人都可憐

工人搵工好易,個業主慘好多!