《流浪地球》將被譯為28國語言Netflix簽約全球播送

ddkaka
|

https://www.nownews.com/news/20190224/3242052/
~~~~~~~~
生果日報話呢套戲點差點差又話低層次,但Netflix簽約全球播送
妹妹貓咪
|
ddkaka 發表於 19-2-26 08:09
https://www.nownews.com/news/20190224/3242052/
~~~~~ ...

有幾得意呀?同上次後來的我們咁
Netflix買唔代表好睇呀
忘憂館    發表於 19-2-26 09:21
忘憂館    發表於 19-2-26 09:20
123blow
|

越多討論令我越有興趣睇! 多買起碼代表佢賣得!

ddkaka
|
妹妹貓咪 發表於 19-2-26 08:13

太差我諗Netflix唔會買
做個靚太
|
所以我咪話,最好自己睇一,先知好唔好睇!
LedTV
|

套後來的我們真係
我妹話好睇,叫我睇

到左一大半以為自己睇錯戲
繼續等睇下點好睇啦
嘩...簡直晒時間

都唔明點解佢話好睇
cc4321
|

見大家對套戲吹得咁勁入場睇睇, 睇左一半已經想走, 硬撐埋後半場, 都唔知有咩好睇
ddkaka
|
cc4321 發表於 19-2-26 09:07
見大家對套戲吹得咁勁入場睇睇, 睇左一半已經想走, 硬撐埋後半場, 都唔知有咩好睇 ...

好唔好睇真係好主觀,我就覺得ok啦,亞囝同c6就覺得好睇

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Reminder
|

又多一個不理性,為反而反
wantaima
|
我等緊香港上影帶細路去睇。
leungszeon
|
內容好唔好睇我唔評價,因不管精唔精彩,但始終有描述中國人的偉大,這點肯定有些港人受不了 (中國投資,肯定講中國人係英雄啦! 正如美國投資的電影,大把美國人係人民英雄的情節出現)

但從特技層面方面來看,是真的做得不錯,起碼看上去唔會覺得好假的感覺。
I9528
|
leungszeon 發表於 19-2-26 10:19
內容好唔好睇我唔評價,因不管精唔精彩,但始終有描述中國人的偉大,這點肯定有些港人受不了 (中國投資, ...

凡事都有第一步,可以改善的,總好過永遠唔嘗試
但有 d 人就只係指責技不如人,babababa(下刪一萬字)

任何國家電影 / 技術,都唔係一步就登天
中國2 字,就係原罪
Cara2006
|
ddkaka 發表於 19-2-26 08:09
~~~~~ ...

Netflix 都有播 "Joshua" (黃之峰特輯),咁又代表黃之峰比全世界認同?
其實冇乜特別,Netflix 乜都有,如果有訂 Netflix ,就知佢地好多嘢都有得睇。
而家世界傾向 "偏左" 思想,反而 "本土派" 的 "右" 只是少眾,
你地驚乜?

蘋果日報有佢立場,親中就唔好睇蘋果啦,睇大公就一定開心,何必為蘋果咁上心咁嬲。

利申:我有 netflix ,又乜都睇,睇咗 "Joshua" ,如果 Netflix 有 "流浪地球" 都會睇,其實我睇好多大陸電影和電視劇。亦有睇美國電影和電視劇。
妹妹貓咪
|
ddkaka 發表於 19-2-26 08:29
太差我諗Netflix唔會買

Netflix成日入伏野咖
我日日都睇netflix既
有時真係要簡好耐
妹妹貓咪
|
LedTV 發表於 19-2-26 09:01
套後來的我們真係
我妹話好睇,叫我睇

我都覺得勁悶
唔明好睇位係邊

都係見netflix有先睇下
妹妹貓咪
|
Reminder 發表於 19-2-26 09:41
又多一個不理性,為反而反

你講我?

我冇反喎

只係好奇樓主話得意

有咩咁得意呢netflix買入?
妹妹貓咪
|
Cara2006 發表於 19-2-26 11:15
Netflix 都有播 "Joshua" (黃之峰特輯),咁又代表黃之峰比全世界認同?
其實冇乜特別,Netflix 乜都有,如 ...

同意

Netflix咩都入咖啦
Cara2006
|
妹妹貓咪 發表於 19-2-26 11:32
Netflix成日入伏野咖
我日日都睇netflix既
有時真係要簡好耐

又唔可以話伏,只係 Netflix 的確乜都有,迎合不同人口味。
其實 Netflix 一向大把亞洲電影和電視劇。
如果電影真係好,自然有知音,不用以上 Netflix 為榮。

妹妹貓咪
|
Cara2006 發表於 19-2-26 11:38
又唔可以話伏,只係 Netflix 的確乜都有,迎合不同人口味。
其實 Netflix 一向大把亞洲電影和電視劇。
...

咁你又岩
各人口味唔同

Netflix買入都好
我會睇下
toaiko
|
流浪地球係大陸都評為不及格既電影,Netflix簽係因為唔夠戲,你估Netflix裡面全部好劇集,好電影咩! 幾成都係爛片!