親子旅遊

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

回覆 jenniferkwok 的帖子

Outlet 無野好行,不去也吧。我前日行完。因我待在机埸等明日轉机,無野做先去行吓。

大宅

陪月勳章

一元 發表於 19-3-11 21:37

Outlet 無野好行,不去也吧。我前日行完。因我待在机埸等明日轉机,無野做先去 ...

以下行程好嗎?2大2小(3&7歲)
13号
晚到达KL住sunway
14号
Sunway水上乐园玩一日,阿羅街
15号
KL Birdpark,mini zoo,水族館,zoo, KLCC双峰塔
16号
黑风洞,云顶,云頂住一晚
17号
云顶下山
走人

子爵府

一元 發表於 19-3-11 21:37

Outlet 無野好行,不去也吧。我前日行完。因我待在机埸等明日轉机,無野做先去 ...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

jenniferkwok 發表於 19-3-11 09:51
馬六甲怡保應該唔去喇,可能都係係附近HEA下吧!

OUTLET好行嗎?最後個日拖住D行李WOR... 4:00機,2:00CH ...
13,14 KL可能會比較悶,Sunway Adventures 會剌激點,動物園同水族館都係行行企企。

怡保同檳城會多野玩,雲頂新開樂園都唔錯。

翡翠宮

kittyeva 發表於 19-3-12 00:31
以下行程好嗎?2大2小(3&7歲)
13号
晚到达KL住sunway
雲頂去機場路程都遠,如你17號係上機回港,留意返回程安排,KL區域塞車情況可以好嚇人。可考慮旅途開始或中段上雲頂,時間會鬆動點。

大宅

陪月勳章

MM2H 發表於 19-3-12 11:26
雲頂去機場路程都遠,如你17號係上機回港,留意返回程安排,KL區域塞車情況可以好嚇人。可考慮旅途開始或中 ...

我回港16:30起飛,如預大約2:00到机場,應該可以掛?

大宅

陪月勳章

MM2H 發表於 19-3-12 11:18
13,14 KL可能會比較悶,Sunway Adventures 會剌激點,動物園同水族館都係行行企企。

怡保同檳城會多野玩 ...

怡保,檳城有咩玩?但車程遠嗎?
sunway lagoon 同 adventures 不同?
我13号22:10pm 才落机,所以13号就無左一天了,所以唸住14号水上樂園^^

子爵府

MM2H 發表於 19-3-12 11:18

怡保同檳城會多野玩 ...

Sunway Adventures & Sunway Lagoon 有咩唔同?

其實都有1.5日玩Sunway Lagoon, 0.5日玩Skytrex, 應該不會太悶吧... 諗緊district 21,好玩嗎?

翡翠宮

kittyeva 發表於 19-3-12 11:38
我回港16:30起飛,如預大約2:00到机場,應該可以掛?
2點到機場可以啊,只係你要預幾點離開雲頂,因為可能會塞車,如果預得鬆又唔太塞,就會一早到機場等,如預得緊又塞車,一塞起上嚟會好擔心。所以建議上機前係玩KL市景點,check out果朝都仲可以安排活動先去機場。

翡翠宮

jenniferkwok 發表於 19-3-12 11:52
Sunway Adventures & Sunway Lagoon 有咩唔同?

其實都有1.5日玩Sunway Lagoon, 0.5日玩Skytrex, 應該不 ...
佢分左幾個主題區,Extreme果邊會啱大d 小朋友,但又好視乎個人喜好,我個12舊年已對water park冇興趣,人多排隊,同埋亦左幾個滑梯,其他都冇太特別。

District 21我冇去過,但類似嘅室內assault course相比Sunway extreme 會較相似,咁當然Sunway室外會好玩好多。

翡翠宮

kittyeva 發表於 19-3-12 11:42
怡保,檳城有咩玩?但車程遠嗎?
sunway lagoon 同 adventures 不同?
我13号22:10pm 才落机,所以13号就 ...
13,14 我係回樓主小朋友年紀啊。。。

怡保離KL約1.5小時,檳城約3小時。如你13晚到,可考慮住近雙子塔,14玩市中心,15上雲頂,16到Sunway,你小朋友細,Sunway會啱玩,隔離商場又多野行,咁你17朝都仲可以選擇玩多半日樂園或行街,中午先出發去機場。

伯爵府

2018復活節勳章

jenniferkwok 發表於 19-2-26 10:24
8月中,2大2小(13,14歲)

day 1:1435到,住武吉免登,check-in後附近逛逛

u choose which airlines?

大宅

陪月勳章

MM2H 發表於 19-3-12 12:14
13,14 我係回樓主小朋友年紀啊。。。

怡保離KL約1.5小時,檳城約3小時。如你13晚到,可考慮住近雙 ...

又係喎,唔該你^^夜市,食有咩好?呵羅街,durian SS2, 茨廠街,……

子爵府

MM2H 發表於 19-3-12 12:08
佢分左幾個主題區,Extreme果邊會啱大d 小朋友,但又好視乎個人喜好,我個12舊年已對water park冇興趣,人 ...

我個2個無見過世面,有得玩就有興趣,又細膽,太激又驚

咁district 21去到再算

子爵府

大肉兒 發表於 19-3-12 12:40
u choose which airlines?

AirAsia

翡翠宮

kittyeva 發表於 19-3-12 15:18
又係喎,唔該你^^夜市,食有咩好?呵羅街,durian SS2, 茨廠街,……
夜市就其實周圍都差唔多,不過你小朋友細,可能要留意返腸胃,或者夜市純綷行吓逛吓食小食

SS2都幾遊客價,你上雲頂會包車或自駕嗎? 如是,山路上沿途會有好多檔仔,更地道又或自家後山執嘅,少農藥,包車的話司機會帶你

翡翠宮

jenniferkwok 發表於 19-3-12 15:38
我個2個無見過世面,有得玩就有興趣,又細膽,太激又驚

咁district 21去到再算
你住Bukit Bintang,其實係果邊Berjaya Times Square都有個indoor centre差唔多,可以睇吓,唔洗走到去Putrajaya太子城

大宅

陪月勳章

MM2H 發表於 19-3-12 16:38
夜市就其實周圍都差唔多,不過你小朋友細,可能要留意返腸胃,或者夜市純綷行吓逛吓食小食

SS2都幾遊客價 ...

車未唸,我見話grab 方便。後山執甘型,好驚,執咪免费haha,甘開心?

翡翠宮

kittyeva 發表於 19-3-12 17:26
車未唸,我見話grab 方便。後山執甘型,好驚,執咪免费haha,甘開心?

馬拉榴槤一定要樹上熟,跌落地,收割係吽唔熟,所以好多人食過馬拉榴槤就唔食泰國
阿爺山上有地種落榴槤又唔係多的話, 佢哋有就執去擺檔,好休閒

子爵府

MM2H 發表於 19-3-12 16:42
你住Bukit Bintang,其實係果邊Berjaya Times Square都有個indoor centre差唔多,可以睇吓,唔洗走到去Putr ...

明白,唔該曬

首頁
12345...9

尾頁

跳至