請問有冇人掙過撫養權

cccarman
|
我同我c6已經分開住,佢死都話要離婚
我都心死話咁離婚,bb而家4個月大跟我住,我有返工由我媽咪湊,但昨晚99竟然話請工人湊我bb叫我比bb佢,但又話唔係想同我掙,總之我開心就ok,我再whatapps問我c6佢話bb係跟我只係想有時間見下bb,所以我而家好擔心個撫養權問題?
另外離婚係佢話已經唔愛,但已我所知佢出面係有女人,但佢一直唔認

ApplePie_ellen
|
cccarman 發表於 19-2-26 11:22
我都心死話咁離婚,bb而家4個月大跟我住,我有返工由我媽咪湊,但昨 ...

佢都講話BB係跟你,佢只是想見,不用太擔心吧!
cccarman
|
ApplePie_ellen 發表於 19-2-27 08:15
佢都講話BB係跟你,佢只是想見,不用太擔心吧!

唉 但我奶奶咁問得 一定有擔心
ApplePie_ellen
|
cccarman 發表於 19-2-27 10:54
唉 但我奶奶咁問得 一定有擔心

一般都是共同管養,BB咁細,跟你住,他有探視權
imckma
|

唔好比bb佢湊,你有媽咪幫手,婆婆湊點都好過工人湊。雖然話bb咁細個通常跟媽咪,但bb照顧權嘅考慮仲包括盡量唔令到小朋友生活有大改變。所以e段時間你一定唔可以比個bb 99湊。
cohesion
|
cccarman 發表於 19-2-26 11:22
我都心死話咁離婚,bb而家4個月大跟我住,我有返工由我媽咪湊,但昨 ...

Whatapp對話,一定要keep, 萬一對方要掙撫養權時,有用的!
BKKK
|

多數會判比凑開BB果邊,因唔想BB太大轉變,千萬不要比你奶奶凑,