佔中時,反政府,失憶了

Reminder
|
2014年 佔中時,大大聲反政府

2019年幫政府拍片!

有人失憶。。。。。。目的在於?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
I9528
|
人誰無過,知錯能改
ning..
|
其實,唔止在車廂中要顧己及人,所有的共用空間、例如:馬路,都唔應該為自己方便/需要,而自私地令其他人不便。

今日的她…打倒昨日的自己

Reminder
|
I9528 發表於 19-2-26 17:22
人誰無過,知錯能改

希望是這樣
I9528
|
Reminder 發表於 19-2-26 18:27
希望是這樣

吸了教訓,就要向前望
rabbit75
|
Reminder
|
rabbit75 發表於 19-2-27 10:18
殺人犯教人珍惜生命
都係嘅…係無衝突㗎…

違法必究
ning..
|
rabbit75 發表於 19-2-27 10:18
殺人犯教人珍惜生命
都係嘅…係無衝突㗎…
好似樓上咁講,知錯能改都好嘅

一個曾經吸毒的人。成功戒毒後,叫人唔好吸毒。係無衝突的!

牛子
|
如果佢真係醒覺就好

而唔係好似某啲何杜黃姓藝人咁..........
Charitymami
|
政府架構裡頭, 仲有好多戀殖的公墓員, 為何要搵件佔中黃屍阿毛來拍?

叫人搭車要守秩序, 要有公德心, 但黃屍影后卻支持佔中, 支持人形垃圾霸路阻街, 辱罵警察執法, 有說服力嗎?

香港還有很多專業演員, 食屎陳師奶係我心目中不二之選~
Reminder
|
Charitymami 發表於 19-2-27 16:24
政府架構裡頭, 仲有好多戀殖的公墓員, 為何要搵件佔中黃屍阿毛來拍?

叫人搭車要守秩序, 要有公德心, 但黃 ...

一個移民楓葉國的人+ 不坐巴士及地鐵的人。。。。毫無説服力。
c6william
|
牛子 發表於 19-2-27 12:30
如果佢真係醒覺就好

而唔係好似某啲何杜黃姓藝人咁..........

同意
rabbit75
|
ning.. 發表於 19-2-27 12:14
好似樓上咁講,知錯能改都好嘅

一個曾經吸毒的人。成功戒毒後,叫人唔好吸毒。係無衝突的!

咁唔知葉小姐戒咗(毒)末?
ning..
|
rabbit75 發表於 19-2-28 12:02
咁唔知葉小姐戒咗(毒)末?
這個我就不知道了!但從某報導內容嚟看~

節錄:

問到有網民提議拍埋國語版給大陸人看,Deanie姐說:「我覺得咁樣唔啱,你可以配音,但配得國語就要配埋英文,因為我認為並非大陸人係咁,我哋香港人都唔差㗎,我哋香港人都好厲害,同大陸人有得比,大家都係衝入車去霸位,絕對唔可以話嗰啲只係大陸人………

她講嘅都係事實~唔似得某啲中毒太深的網民,認為她仗義發聲,只係為數臭大媽。仍然在自我陶醉。
sunshine0613
|
二件事,夾梗拉埋一齊。
tls411
|
sunshine0613 發表於 19-2-28 22:44
二件事,夾梗拉埋一齊。

點樣兩回事?Deanie 姐係當年佔中支持者,D廢青佔領中環咁多個月,又帳篷又打邊爐,晚晚開party咁!有冇諗過全香港都因為佢地變到經濟蕭條、年青人被洗腦,引致警民衝突、社會撕裂、中港關係惡化!
今時今日,佢呼籲大家唔好做嘅嘢,正是與當年佔中廢青所作所為不相伯仲!一樣係低質素行為!
Reminder
|
sunshine0613 發表於 19-2-28 22:44
二件事,夾梗拉埋一齊。

你的意思係昨天是殺人犯,今天就是好人?
agnesbee
|
ning.. 發表於 19-2-28 15:37
這個我就不知道了!但從某報導內容嚟看~

節錄:

呢句佢講得啱咖,香港人大部份言行唔差得過大陸人
sunshine0613
|
Reminder 發表於 19-3-1 09:00
你的意思係昨天是殺人犯,今天就是好人?

你倆都好夾梗來。
佔中是一回事;
宣傳坐車要僱及其他人是另一回事。
是否佔中者 所做同佔中沒有關係的東西都不可以是對的?
Reminder
|
sunshine0613 發表於 19-3-1 13:08
你倆都好夾梗來。
佔中是一回事;
宣傳坐車要僱及其他人是另一回事。

2014反政府!
2019幫政府?