卵泡三粒,抽到三粒卵,兩粒成功分裂

Beanbean123
|
做IVF好似踩鋼線咁,我上星期只照到三粒卵泡,結果抽到三粒卵,今日胚胎專家打比我,有兩粒受精,一粒grade 2+,一粒grade 2,我已經心滿意足,希望聽日植入兩粒卵乖乖地...因為我真係打左好多針先行到呢一步
babybreadmama
|
IVF 有卵未為輸
等待的遊戲
18babycome
|
回覆 Beanbean123 的帖子

咁你最後打了多少支?
Beanbean123
|
18babycome 發表於 19-2-26 21:00
回覆 Beanbean123 的帖子
連破卵針,27支針,我都唔知點解要咁多
Manmanman12345
|
Beanbean123 發表於 19-2-26 13:23
做IVF好似踩鋼線咁,我上星期只照到三粒卵泡,結果抽到三粒卵,今日胚胎專家打比我,有兩粒受精,一粒grade ...

加油!你邊到做?放day 3 嗎?
pinkuma
|
做IVF好似踩鋼線咁,我上星期只照到三粒卵泡,結果抽到三粒卵,今日胚胎專家打比我,有兩粒受精,一粒grade ...

請問妳AMH指數幾多?
lilacti
|

祝你一切順利!
Beanbean123
|
pinkuma 發表於 19-2-27 23:45
請問妳AMH指數幾多?
我只有0.83, 38歲
Beanbean123
|
Manmanman12345 發表於 19-2-26 23:31
加油!你邊到做?放day 3 嗎?
我仁安做,因為卵少所以胚胎專家同醫生都建議我放Day3
Manmanman12345
|
Beanbean123 發表於 19-2-28 08:23
我仁安做,因為卵少所以胚胎專家同醫生都建議我放Day3

一次放两粒嗎?加油啊!祝BB痴實你!

我等一次IVF 都係仁安放两粒
Cindy曾
|

冇錯呀,有受精卵就有希望,我36歲抽七粒受精卵六粒最後分裂成功嘅只有一粒,有一粒特別啲七細胞來搞笑嘅醫生話照放入去,費事浪費了。不過成功懷孕一個胎!一個胚胎都係一個希望來嘅!我有一個仔滿足了,而家30週期待出生……
Beanbean123
|
Manmanman12345 發表於 19-2-28 08:31
一次放两粒嗎?加油啊!祝BB痴實你!

我等一次IVF 都係仁安放两粒
係呀,放哂,其他一切交比個天!
Beanbean123
|
Cindy曾 發表於 19-2-28 08:37
冇錯呀,有受精卵就有希望,我36歲抽七粒受精卵六粒最後分裂成功嘅只有一粒,有一粒特別啲七細胞來搞笑嘅 ...
我好鐘意樓上講嗰句"有卵未為輸"。當我抽完後知道自己得三粒,但我隔離床抽到20粒,個心真係沉左。不過我同自己講,我已經開始左,打左27支針無理由而家先放棄,一切都係靠意志力,日日食蛋飲滴雞精,n咁多supplement。聽到三粒中有兩粒識得分裂,我真係覺得乜都值得,當然最好可以成功大埋肚啦~
baby.cat
|
祝成功
sharon_yingwa
|
我一直照都係得左邊2粒(好細),右邊3粒,最後抽到6粒,希望可以成功過到day 5同PGS
Beanbean123
|
sharon_yingwa 發表於 19-3-4 13:16
我一直照都係得左邊2粒(好細),右邊3粒,最後抽到6粒,希望可以成功過到day 5同PGS
...
加油啊!我已經放左胎,等下星期抽血驗睇下成唔成功~
heilam826
|
我都係仁安做。放咗兩粒。1/3放。下星期可以驗血。
Beanbean123
|
heilam826 發表於 19-3-4 14:19
我都係仁安做。放咗兩粒。1/3放。下星期可以驗血。
我早你兩日,希望大家都成功~
heilam826
|
你呢幾日有冇食啲咩特別野着床?
Beanbean123
|
heilam826 發表於 19-3-4 14:40
你呢幾日有冇食啲咩特別野着床?
菠蘿芯、黑朱古力、花膠湯等等。但我好準時10:30就訓,每朝7:30起身,今個星期放假,如果攰就眠一眠,因為我成日好眼訓