1-3歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

臭Patpat小B 發表於 19-2-26 22:06
弱D就好啦,希望冇特別反應啦

其實可以之前煲定d竹蔗紅蘿蔔水俾佢飲下,我女打針前都俾佢飲幾次

別墅

irenewsw 發表於 19-2-26 23:36
要20個字咁多??? 我睇其他feed話10個嘅?咁我bb一定唔ok啦

吓?我囡囡5月尾都18個月去健康院,而家都仲係爸爸,咁點算

別墅

emmmacyk 發表於 19-2-28 14:12
歲半針冇一歲針咁勁,但係要打手臂

我嗰度姑娘只睇咗疊高積木3粒,其他都係問媽咪:

其實點樣先教到佢地講野,而家15個半月,但教佢讀魚、橙、菜,佢平時食既野都唔肯講

複式洋房

臭Patpat小B 發表於 19-2-26 14:48
上次打一歲針病左成個月呀
又到18M打啦就離,想問問各位媽媽你地bb打完點呀
同返健康院考bb什麼 ...

我囡打完歲半針無反應,吾洗咁擔心

大宅

1歲同歲半針 真係好睇bb人人唔同
我個b
1歲針 燒左2日 但唔高 38.1-38.4
歲半針 嘩 呢枝大鑊啦 朝早10點打完 下午已經燒到38.9 去到夜晚8點幾燒到39.7 仲要食極退燒藥都唔退燒 又唔出汗 燒到四肢冰冷變紫色同出蜘蛛網紋 即刻抱住個女衝急症 去到唔聊等即見醫生 搞左一大輪 塞埋pat pat 成粒鐘都係退到39 醫生話會反覆 返到屋企 不停抹身 較鬧鐘 探熱 半夜4點 燒到40.1 即刻的起身又食藥 又抹身 唔敢訓 玩到天光 退到38.7先敢2母女齊齊訓
前後燒左3日 第四日d體溫先穩定返 回落到37度
其他媽媽教 打針前2星期 隔日煲涼野比佢飲
竹蔗馬蹄紅蘿白 蘋果雪梨無花果水 etc

別墅

臭Patpat小B 發表於 19-2-26 14:48
上次打一歲針病左成個月呀
又到18M打啦就離,想問問各位媽媽你地bb打完點呀
同返健康院考bb什麼 ...

我個仔出左水豆無打水豆針 所以打兩支 第一晚發燒38-39左右 燒左2日 到第七日又燒到40幾度 打電話問姑娘佢話無問題 我理佢同呀仔去法國睇醫生話支針問題 幫呀仔塞肛 好快退燒...因為法國無開塞肛藥俾我 晚上又燒到41.3即去浸會又塞肛又開左塞肛藥 但塞完跟住就退曬燒無再燒

首頁

尾頁

跳至