罷駛 - 407小巴線3日被集體抄牌

Ahky1033
|
mlcbb
|
禁區紙只係俾短暫停泊,唔係可以泊車

其實無停車場俾小巴貨車泊,d 爛地俾政府收晒起樓賣地,俾錢泊都無得泊。

以前夜晚就泊路邊,晨早開走,都唔會抄牌。
依家玩通宵抄牌真係幾玩野。
Lcsl
|
呢2個月真係抄得好瘋狂
Ahky1033
|
mlcbb 發表於 19-2-26 15:59

其實無停車場俾小巴貨車泊,d 爛地俾政府收晒起樓賣地,俾錢泊都無得 ...
409 一齊泊 , 先有禁區紙 , 早車開走 , 都要抄
硬任務
|
Ahky1033 發表於 19-2-26 15:54
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190226/bkn-20190226115526596-0226_00822_001.html

有禁區紙都要抄 ...

抵抄!
Ahky1033
|
硬任務 發表於 19-2-26 16:09
抵抄!
有冇睇內容
硬任務
|
Ahky1033 發表於 19-2-26 16:25
有冇睇內容

司機灠用禁區紙!禁區纸吾係for佢地咁用!抄多D仲好!
beehoneybee
|
呢d通常附近有人投訴
tsung    發表於 19-2-26 21:55
oceandeepsea
|
beehoneybee 發表於 19-2-26 16:41
呢d通常附近有人投訴

下月頭,有野外定向比賽
gigi19810326
|
硬任務 發表於 19-2-26 16:32
司機灠用禁區紙!禁區纸吾係for佢地咁用!抄多D仲好!

咁可唔可以講下,佢地實際合法地又可以泊去邊呢?站頭都唔泊得?咁要泊去邊呀?
pandafong
|
正苦洗左咁多錢,梗係要增加返個收入啦!
禁上發言
|
硬任務 發表於 19-2-26 16:09
抵抄!

抄多d
硬任務
|
gigi19810326 發表於 19-2-26 17:01
咁可唔可以講下,佢地實際合法地又可以泊去邊呢?站頭都唔泊得?咁要泊去邊呀?
...

停車場!
fitfish
|
綠VAN係為大眾市民服務。不要說抵抄
MiuMiuLi
|
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190226/bkn-20190226115526596-0226_00822_001.html

有禁區紙都要抄 ...

小巴公司應該同運輸署講,原來運輸署發出既許可證,喺警察眼中係廢既,D 告票罰款應該比運輸署交左去~
oceandeepsea
|
fitfish 發表於 19-2-26 19:42
綠VAN係為大眾市民服務。不要說抵抄

嗯,睇條片,果位站長都講得幾有道理
mandy952
|

有禁區紙都要抄 ...

要抄就抄左旺角霸3條行車線嗰班先啦,唔該
Kittymummy
|
站頭都話唔泊得,咁綠van 可以泊係邊呀?
MiuMiuLi
|
Kittymummy 發表於 19-2-26 20:37
站頭都話唔泊得,咁綠van 可以泊係邊呀?

今次綠van 抄牌,唔止綠van 公司損失,重有運輸署極冇面,警察果句 “禁區紙大晒呀!”,其實唔單止係同站長講,重包括埋係同運輸署講~
callmebabe
|
mlcbb 發表於 19-2-26 15:59

其實無停車場俾小巴貨車泊,d 爛地俾政府收晒起樓賣地,俾錢泊都無得 ...

嗰邊d民X聯區議員冇做野?平時就懶係咩都話自己成功爭取乜乜乜,政府收地,小巴冇位泊,作為社會服務角色,佢地只係識得出糧同種票
班警察又係,小巴真係冇位泊,泊左上站頭山嗰邊,零晨三點去抄咁特登