投訴老師(k2)

sumpo
|
有冇方法可以投訴老師之餘……但又唔會影響到自己小朋友呢…
infong2011
|
sumpo 發表於 19-2-26 16:12

無~除非轉校
sumpo
|
infong2011 發表於 19-2-26 21:04
無~除非轉校

好想升班后冇名咁寫信比學校投訴,訴嗅佢都好,雖然遲左,但open封信等佢樣衰都好
|
只有匿名投訴或家長日寫意見書。 開名投訴,辛苦只有小朋友
bchuma
|
sumpo 發表於 19-2-26 16:12

投訴完轉校
bchuma
|
20091223 發表於 19-2-26 23:11

無錯
sumpo
|

匿名我都要等升左班,件事淡左先敢投訴,怕自己小朋友受氣
好唔開心遇著個咁老師,小朋友就冇話抗拒返學呀,覺得返學唔開心咁,但成日有意冇意聽到話比老師話,所謂嘅話佢係悔氣說話,我聽到好唔舒服囉,其實我估老師冇諗到我小朋友會講返到出黎,小朋友未識聽,但我一聽,我自己個老師咁講擺明係覺得冇人知嘅態度黎對小朋友囉,一次半次就話姐,久唔久就又係咁,佢根本係對小朋友冇禮貌,覺得佢地係老師,覺得佢平時對小朋友態度唔會有人知囉,好離譜,但我地做家長,得個知字又可以點投訴,點幫個小朋友呢…
|
sumpo 發表於 19-2-27 00:02
匿名我都要等升左班,件事淡左先敢投訴,怕自己小朋友受氣
好唔開心遇著個咁老師,小朋友就冇話抗拒返學呀 ...
快三月, 那要多等四個月才投訴。
你肯定k3 一定轉班主任?
不如寫匿名信給校長。不說明事實,只描述某老師說話的態度不恰當。 如怕被懷疑,多等半個月才將信寄出。 校長應該會正視 ,而且會提示該老師或多加巡課室
sumpo
|
20091223 發表於 19-2-27 00:19
快三月, 那要多等四個月才投訴。
你肯定k3 一定轉班主任?
不如寫匿名信給校長。不說明事實,只描述某老師 ...

肯定就k3唔會係同一個老師,係喎簡簡單單話佢態度有問題就得喎,我都真係比佢激到我頭溫腦賬,都唔知點講
sumpo
|
sumpo 發表於 19-2-27 00:56
肯定就k3唔會係同一個老師,係喎簡簡單單話佢態度有問題就得喎,我都真係比佢激到我頭溫腦賬,都唔知點講
...

email會好啲嗎?
|
sumpo 發表於 19-2-27 00:58
email會好啲嗎?
email有機會check到ip。
如果是我會選擇寄信到學校,因為只求校方知悉及改善,不需要回覆
sumpo
|
20091223 發表於 19-2-27 12:45
email有機會check到ip。
如果是我會選擇寄信到學校,因為只求校方知悉及改善,不需要回覆
...

其實向學校社工投訴有冇用呢?
hellohellojenny
|
無,你用咩方法投訴都只會苦了小朋友。
你以為匿名,但其實邊個老師教過邊班,做過d咩,自己心知,你講得出件事,老師就會知道係邊個小朋友,好易估到係邊個家長。

除非你轉校,否則無咩幫助。
開心童年
|
最怕投訴完比學校知道會更針對小朋友,咁只會令小朋友更不開心。趁小朋友還小,可以考慮轉校
sumpo
|
開心童年 發表於 19-2-28 19:39
最怕投訴完比學校知道會更針對小朋友,咁只會令小朋友更不開心。趁小朋友還小,可以考慮轉校 ...

小朋友返學其實冇話唔開心,學校其實教法自己都覺得可以,深知係個別老師問題,唉…轉校怕影響小朋友,真係唔有寃無路訴囉
|
sumpo 發表於 19-2-28 15:57
其實向學校社工投訴有冇用呢?
向社工投訴 。社工會知係邊個,有機會要文字記錄每日面見嘅家長,怕會傳到老師嘅口中
而且相信社工會做調解嘅角色
GCHK
|

同意,真係辛苦只有小朋友
RubyYu07
|
匿名投訴信。等校方處罰。