請教自己去南怡島-江村路自行車-晨靜樹木園

123WING
|
自己去南怡島-江村路自行車-晨靜樹木園。想利用加平觀光循環巴士一日卷。

請教怎樣玩法次序是最好、又可節省時間和交通費。

123WING
|
123WING 發表於 19-2-26 16:52
自己去南怡島-江村路自行車-晨靜樹木園。想利用加平觀光循環巴士一日卷。

請教怎樣玩法次序是最好、又可節 ...

有人可以幫忙嗎?
wiiabcd
|

循環線 觀光巴士每人 6,000won 任上任落
順序(江村鐵路自行車→南怡島→小法國村→晨靜樹木園)
wcpcelia    發表於 19-2-27 14:28
keungfan
|
wiiabcd 發表於 19-2-27 11:53
循環線 觀光巴士每人 6,000won 任上任落
順序(江村鐵路自行車→南怡島→小法國村→晨靜樹木園) ...

請問可以係邊睇到資料?
wiiabcd
|
keungfan 發表於 19-2-27 22:26
請問可以係邊睇到資料?
https://preparetravelplans.com/nami-island-guide
grace-yeung
|

我都有諗過自己去,但係怕唔識點樣去
123WING
|
grace-yeung 發表於 19-2-28 16:56
我都有諗過自己去,但係怕唔識點樣去

我計算下與跟一天團相差一百元左右,為免麻煩最後都決定跟團。

417bbs
|
123WING 發表於 19-2-28 17:13
我計算下與跟一天團相差一百元左右,為免麻煩最後都決定跟團。

請問跟邊間團,我都想報一日團,但之前沒試過
cattz288
|
417bbs 發表於 19-3-1 07:02

去klook睇下有無啱?!
123WING
|
417bbs 發表於 19-3-1 07:02

Klook 或 KKday
panda361
|

加平坐的士去南怡島碼頭,w4000以內,1家人去可以諗下。
cattz288
|
panda361 發表於 19-3-1 15:10
加平坐的士去南怡島碼頭,w4000以內,1家人去可以諗下。

咁平??
PCCW2319
|
123WING 發表於 19-3-1 08:33
Klook 或 KKday

今年新年係kkday 報左1天團(江村路自行車/南怡島/小法國村), 都唔錯。

去南怡島前食午餐, 個午餐都好好味。
123WING
|
PCCW2319 發表於 19-3-1 19:19
今年新年係kkday 報左1天團(江村路自行車/南怡島/小法國村), 都唔錯。

去南怡島前食午餐, 個午餐都好好 ...

(emoji)(emoji)

mer607
|
123WING 發表於 19-3-1 19:23
(emoji)(emoji)

請問自己去的話, 難唔難?請問弘大要轉幾次車?其實跟團車費是否差幾多?
123WING
|
PCCW2319 發表於 19-3-1 19:19

去南怡島前食午餐, 個午餐都好好 ...

我都報左KKday, 不過唔去小法國村,改去晨靜樹木園
PCCW2319
|
123WING 發表於 19-3-11 07:53
我都報左KKday, 不過唔去小法國村,改去晨靜樹木園

應該都係去南怡島前食午餐。 間餐廳就係碼頭附近。食完行去碼頭, 大約5~10分鐘。
123WING
|
mer607 發表於 19-3-10 21:38
請問自己去的話, 難唔難?請問弘大要轉幾次車?其實跟團車費是否差幾多?
...

我粗略估計自己去比跟園相差幾十至一百港元,不過自己去幾個景點要轉好多車、船、的士,都幾麻煩。
如果你有時間去按排交通,都可以。有些點需要的士接駁、否則要等觀光車,但班次梳落。
123WING
|
PCCW2319 發表於 19-3-11 07:57
應該都係去南怡島前食午餐。 間餐廳就係碼頭附近。食完行去碼頭, 大約5~10分鐘。
...

我報團但唔要午餐,自己找東西食。去南怡島碼頭或在南怡島找食店
PCCW2319
|
123WING 發表於 19-3-11 10:51
我報團但唔要午餐,自己找東西食。去南怡島碼頭或在南怡島找食店

島裡面唔覺有食店。

入島前碼頭有幾間食店, 但我覺得都係食差唔多野。

而且, 我唔覺有好多時間比旅客自己再搵野食, 慢慢嘆囉。當日用膳應該大約1小時。