放左工想休息下

八婆仔@
|
係巴士上的鄰坐位OL由上車講到下車,細聲講大聲笑,入到隧道就仲大聲,點解唔可以細聲D,唔可以體諒下其他人?
klam19692004
|
介紹佢睇 Deanie姐個廣告
lily233242
|
八婆仔@ 發表於 19-2-26 18:41
係巴士上的鄰坐位OL由上車講到下車,細聲講大聲笑,入到隧道就仲大聲,點解唔可以細聲D,唔可以體諒下其他 ...

我毎大媽同事由佢早上9:00行入office到5:00收工佢把口冇一秒係停,仲要係大聲到街尾都聽到,講埋嗰啲嘢就電視劇集嘅內容、東張西望、街市買餸、數臭奶奶....

嘈到我哋神經衰弱...
talktime
|
lily233242 發表於 19-3-2 19:43
我毎大媽同事由佢早上9:00行入office到5:00收工佢把口冇一秒係停,仲要係大聲到街尾都聽到,講埋嗰啲嘢就 ...

返工唔使做野?可以唔停咀?
kchan1997
|
lily233242 發表於 19-3-2 19:43
我毎大媽同事由佢早上9:00行入office到5:00收工佢把口冇一秒係停,仲要係大聲到街尾都聽到,講埋嗰啲嘢就 ...

最怕呢d人,嘈嘈閉無內涵,仲要影響人工作,自己唔駛做就算,大人大姐,好心自律一下,我都曾經試過嘈到耳仔痛加耳鳴,好難頂!
Charlotte_mom
|

為自己著想,耳塞口罩披肩,坐車必備

lily233242
|
kchan1997 發表於 19-3-2 20:10
最怕呢d人,嘈嘈閉無內涵,仲要影響人工作,自己唔駛做就算,大人大姐,好心自律一下,我都曾經試過嘈到耳 ...

Lunchtime佢每日帶飯,我以前都帶飯,想喺位食完飯瞓一陣,但係佢把口都唔會停,嘈到我瞓唔到,所以我而家出街食,夠鐘先返公司,咁起碼我有一個鐘唔使聽到佢把聲!
lily233242
|
talktime 發表於 19-3-2 19:57
返工唔使做野?可以唔停咀?

一路做一路講,所以做錯晒啲嘢,我要幫佢執手尾都唔緊要,最慘係老闆索性叫我做埋佢啲嘢,唔使煩喎
talktime
|
lily233242 發表於 19-3-2 22:08
一路做一路講,所以做錯晒啲嘢,我要幫佢執手尾都唔緊要,最慘係老闆索性叫我做埋佢啲嘢,唔使煩喎: ...

鄧你慘
kchan1997
|
lily233242 發表於 19-3-2 22:04
Lunchtime佢每日帶飯,我以前都帶飯,想喺位食完飯瞓一陣,但係佢把口都唔會停,嘈到我瞓唔到,所以我而家 ...

真慘,食飯都要避咗佢,但起碼可以耳根清淨!
lovely_princess
|
我有一次放工又勁攰,點知隔離行嗰位女士大聲咁講公司野由頭講到尾,內容係話佢老細同啲同事,講嘢都有少少mean,言談間佢職位應該都有主任級或以上,仲要係一個社工。到佢終於講完再望下,原來佢個女坐咗喺佢身邊,仲話媽咪啲同事好煩唔好⋯⋯
tsung
|
好滋擾
JaneJaneT
|
唯有自己用耳塞