10萬就買起3條人命

babyhowie
|

https://www.sundaykiss.com/376949/最-hit-熱話/時事熱話/西營盤-燒炭-3屍-自殺案-夫婦-炒股-失利-欠債-10萬/

我唔認同炒股,更加唔應該為十萬蚊債連個仔都要賠葬!

但如果你識個事主,知道佢地財困,
如果揾到五個朋友,一人借兩萬,
咁個小朋友就唔洗死!
Happybabyhbb
|
babyhowie 發表於 19-2-26 21:44
https://www.sundaykiss.com/376949/最-hit-熱話/時事熱話/西營盤-燒炭-3屍-自殺案-夫婦-炒股-失利-欠債-10 ...

無睇內文... 但10萬按樓借出黎唔難,甚至拎personal loan都搞吖!真係只得10萬欠債?
pinkybee
|
個業主損失不只十萬喎,變了兇宅,唔通又要死幾次根本不在事,在人!
Kittymummy
|
On 點cc 話因炒股欠幾十萬,另外仲有幾百萬數。
BBJOJO    發表於 19-2-26 22:42
天佑我們
|

laiyee6121
|
babyhowie 發表於 19-2-26 21:44
https://www.sundaykiss.com/376949/最-hit-熱話/時事熱話/西營盤-燒炭-3屍-自殺案-夫婦-炒股-失利-欠債-10 ...

如真係欠10萬呢個數目去自殺,就真係諗錯咗
babyhowie
|
Kittymummy 發表於 19-2-26 21:48

最多米破產!點都冇理由要個仔陪死!
小朋友好無辜!
meow_day    發表於 19-2-27 12:33
Vin仔媽    發表於 19-2-27 10:37
FJmom    發表於 19-2-27 00:42
selinako^^
|
Kittymummy 發表於 19-2-26 21:48

幾百萬
andyan324
|
selinako^^ 發表於 19-2-26 21:52
幾百萬

應該唔止十萬甘小
stkyo
|
睇到之前有講個男嘅以馬雲為偶像,可能個心一開始太熊先攪成咁
Kittymummy
|
selinako^^ 發表於 19-2-26 21:52
幾百萬

唔係on點,係topick, 第一段寫債務高達幾百萬。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
happyty
|

babyhowie
|
Kittymummy 發表於 19-2-26 21:55
唔係on點,係topick, 第一段寫債務高達幾百萬。

幾多錢同冇理由對個仔下毒手!
Msolivialeung    發表於 19-2-27 07:54
Kittymummy
|
babyhowie 發表於 19-2-26 21:57
幾多錢同冇理由對個仔下毒手!

可能欠落好多錢,見儘人情冷暖。或者有諗過交個仔比親友,但受唔禮貌對待後一時諗歪左都唔出奇。
babyhowie
|
Kittymummy 發表於 19-2-26 22:00
可能欠落好多錢,見儘人情冷暖。或者有諗過交個仔比親友,但受唔禮貌對待後一時諗歪左都唔出奇。
...

股票呢家嘢……如果個個都贏就冇窮人啦!
milkylok
|
欠債幾百萬
cibewong
|
Kittymummy 發表於 19-2-26 22:00
...

其實佢哋兩公婆應該想唔到其他辦法才會想出這種做法,佢哋如果死咗個仔仲慘,所以要個仔陪仔,我睇新聞見話個女死者講話有啲人在睇馬騮戲又唔幫手,會唔會係大耳窿追上門同事無人肯幫手,所以佢哋忍受唔住行錯呢一步,我睇完呢單新聞都眼紅紅。
babyhowie
|
cibewong 發表於 19-2-26 22:07
其實佢哋兩公婆應該想唔到其他辦法才會想出這種做法,佢哋如果死咗個仔仲慘,所以要個仔陪仔,我睇新聞見 ...

唉……留得青山在,那怕冇柴燒……
FJmom    發表於 19-2-27 00:43
Kittymummy
|
cibewong 發表於 19-2-26 22:07
其實佢哋兩公婆應該想唔到其他辦法才會想出這種做法,佢哋如果死咗個仔仲慘,所以要個仔陪仔,我睇新聞見 ...

我估係啦,行得呢一步都需要好大勇氣。
tsung
|