環保食物袋

Dabbysoso
|
有冇人有用開環保食物袋?
我喺ztore買咗個,係roll'eat呢個牌子。頭幾次用都冇事,擺埋咗一邊2個星期左右再用就出暫...
發現內袋印咗面層d圖案...清洗時仲入咗洗潔精,但係d水又冇入到去...洗唔乾淨
而家唔敢再用了

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
tsung
|

0q.cathy
|
我都有一個,不過淺色,所以用左成年,都無你呢個問題。我有裝過咖哩,所以內邊個膠變左黃色洗吾甩的。至於話有泡在裡邊,你過多兩次清水,要裝盤水咁過,倒返水係布個邊,就可以。
Dabbysoso
|
0q.cathy 發表於 19-2-27 13:48
我都有一個,不過淺色,所以用左成年,都無你呢個問題。我有裝過咖哩,所以內邊個膠變左黃色洗吾甩的。至於 ...

Thanks! 但見到個內袋印晒字真係倒胃兼唔敢再用了...
nswrn
|
其實也不見得有幾環保
0q.cathy
|
nswrn 發表於 19-2-27 16:41
其實也不見得有幾環保

如果肯用,都ok架,我用黎買麵包多,買一個月,就可以用少20幾個膠袋,有時仲會打包食剩飯,一年下來起碼慳返幾百個膠袋。
0q.cathy
|
Dabbysoso 發表於 19-2-27 15:25
Thanks! 但見到個內袋印晒字真係倒胃兼唔敢再用了...

你去返佢Facebook 同佢反映返,等佢吾好再出咁深色個d.
milau
|
0q.cathy 發表於 19-2-27 17:25
如果肯用,都ok架,我用黎買麵包多,買一個月,就可以用少20幾個膠袋,有時仲會打包食剩飯,一年下來起碼 ...

喊包媽媽
|
我有買一個細,用幾次,好唔方便了,內防水,外係布!並不防水,如果食物有汁吸哂落去,總知低B設計
Dabbysoso
|
0q.cathy 發表於 19-2-27 17:26
你去返佢Facebook 同佢反映返,等佢吾好再出咁深色個d.

Email咗士多, 佢畀咗供應商email我, 反映咗了。用左你嘅方法浸個袋, 而家用番了
0q.cathy
|
Dabbysoso 發表於 19-2-28 15:39
Email咗士多, 佢畀咗供應商email我, 反映咗了。用左你嘅方法浸個袋, 而家用番了
...

我記得呢個袋都貴,用得吾好浪費,用黎買下包,或生果都好
ggsbb
|
0q.cathy 發表於 19-2-27 17:25
如果肯用,都ok架,我用黎買麵包多,買一個月,就可以用少20幾個膠袋,有時仲會打包食剩飯,一年下來起碼 ...

Dabbysoso
|
喊包媽媽 發表於 19-2-28 15:14
我有買一個細,用幾次,好唔方便了,內防水,外係布!並不防水,如果食物有汁吸哂落去,總知低B設計
...

所以我洗的時候入咗洗潔精囉
但既然買咗就用埋佢, 唔係仲浪費...
amykwok6
|
我果個淺色又無野喎!好方便。用黎買面包
Dabbysoso
|
amykwok6 發表於 19-3-1 22:47
我果個淺色又無野喎!好方便。用黎買面包

可能我嗰個深色。印晒d字喺內袋, 第一眼望到真係嚇親
amykwok6
|
Dabbysoso 發表於 19-3-2 00:12
可能我嗰個深色。印晒d字喺內袋, 第一眼望到真係嚇親

俾我都好驚。多謝你分享!因為我都有唸過買呢款。