請問懷孕中既媽媽著咩bra?

karrywong
|
請問各位懷孕中既媽媽著有wire bra定無wire bra? 或者大家幾週開始轉無wire bra? thank you
fakyman
|
karrywong 發表於 19-2-27 09:59
請問各位懷孕中既媽媽著有wire bra定無wire bra? 或者大家幾週開始轉無wire bra? thank you ...

著餵奶bra
上胎7個月先轉,今胎7w準備轉
karrywong
|
回覆 fakyman 的帖子

ok, ths
其實係咪懷孕期間都唔應該著有wire?
fakyman
|
karrywong 發表於 19-2-27 10:12

ok, ths

無wire舒服d
懷孕容易作嘔作悶…我見有媽媽分享著u記既bra都舒服
bonnie714
|
我10週轉冇鋼線,因為個胸漲左順便換
GCHK
|
我一直都係著冇wire嘅
klsabb
|
我都諗緊呢個問題.
我本身著開 body bra. 有wire.
宜家覺得好cool住, 係唔係要去買D無 wire既呢?
但會唔會唔夠承托?
Meat_Ball
|
klsabb 發表於 19-2-27 12:21
我都諗緊呢個問題.

加個扣喺後面先啦,我都覺得而家個胸大左重左反而走去著無鋼線係無support. 寧願買大個size 同揀啲無咁集中既bra
ChansBB
|
請問各位懷孕中既媽媽著有wire bra定無wire bra? 或者大家幾週開始轉無wire bra? thank you ...

wireless
自從五年前陀大仔陀到第四個月開始戴wireless 就戴到而家陀梗第二個

著吧番wire lu
kakakwok716
|
karrywong 發表於 19-2-27 10:12

ok, ths

冇話唔得既,你覺得舒服咪得囉,

我好早十幾w 已經換冇wire,因為好痛,好唔舒服
EstrellaDamm
|
klsabb 發表於 19-2-27 12:21
我都諗緊呢個問題.
我兩胎到生都係著有wire,又冇覺得唔舒服,不過懷孕期間有度身轉size。本身cup數有返咁上下。生完先戴無wire餵奶bra。
我要做媽媽
|
我都係直接著哺乳bra
cavy0511
|

孕期中都會發展乳腺, 有wire bra會阻礙發展同有機會會塞, 最好著無wire