小產真係好有挫敗感

carolchingma
|
今次係我地第一次有bb,本來都好期待,上個月去左做產檢時,bb先6個禮拜,已經照到bb嘅心跳,但隔左2個禮拜無啦啦有一日突然陰道出血,我地已經即刻去醫院,點知醫生check過哂就話個胎已經無左心跳...

最後我地決定左塞藥去排返個胎出黎,雖然係無咁傷身,但我自己心情真係未平復到,好難接受,呢段時期好彩公司都放我假比我休養,老公又成日陪住我,希望我可以快啲養返好個身,去迎接下一個新生命
edhepp    發表於 4 天前
tansyneko    發表於 19-2-27 11:59
hoho1119
|
媽媽, 你並不孤單。 識好多人好快有, 你好好養好身子。加油(emoji)(emoji)!
StrawberryLove
|
唔駛灰心,我有2個朋友都係咁,佢地話原來咁既情況係好普遍架! 最緊要放鬆心情,俾時間自己消化,睇中醫調理下身體,好快有第二個。 加油呀
Jane1983
|
可能好快又有,唔好唔開心。
crystal媽咪
|
carolchingma 發表於 19-2-27 11:35
今次係我地第一次有bb,本來都好期待,上個月去左做產檢時,bb先6個禮拜,已經照到bb嘅心跳,但隔左2個禮拜 ...

stef
|
呢個bb自己未ready
唔關你事的,放鬆d
Pollyowen
|
調理好身體
mrscatcat
|
你不孤單
我上胎9w 時自然流左。
之後再努力,BB 再返黎。
上兩個星期BB 已經健康出世了。
養好身體先bb會再返黎搵你架
losttoa
|
明白你的心情,但你要加油

小朋友未準備好,準備好佢會再返來你身邊的
邦妮兒.
|
jm加油...吾好灰心...咁d時間慢慢休養之後先努力過...而家重後生可以慢慢試
esmehouse
|
bubu2910
|
其實相信有好多媽媽都試過..我都試過
之前我小X時我媽咪同我講佢當年都試過..但最終佢都生左3個。
小X不是母親的問題..係BB未ready...如果touchwood到三十幾週時先有問題, 甘會更加心痛。
所以現在最重要是調理好身體, 以最好的體格迎接一個健康既BB來臨.
蝦碌媽咪
|
樓主唔需要覺得挫敗感,個胎唔健全就自行排斥而流產,個案算普遍。好好調理返身體,加油
wy_yen
|
我有第二胎前都試過,果時佢係自己排走,清晒,再嚟一次正常m後,就再中了,加油呀!我果時邊養身子邊再試,因中過之後係較易再中的。
meow_day
|

樓主唔好灰心, 只係BB 未ready, 你好好休息,養好身子, BB好快就會再返嚟你身邊
taisiumami
|
carolchingma 發表於 19-2-27 11:35
今次係我地第一次有bb,本來都好期待,上個月去左做產檢時,bb先6個禮拜,已經照到bb嘅心跳,但隔左2個禮拜 ...

我11w自然流產,仲親手拾返胎囊交去醫院,諗返都 。留醫時,發覺其實好普遍。

樓主安心休養,bb好快返嚟,會拖實媽咪。
shun282
|
講個笑話氹下你

頭先睇完你個標題,就諗小產係米即係基層已過、未到中產,

留意緊財爺有d轉唔切

最後送上祝福,wishing you and your family all the best
WaLeiMaMa
|
Jm加油(emoji)(emoji) 祝福你
小b會再黎揾你做佢媽媽嫁~
我第一次懷孕都小產了,休息半年後,3年抱兩
cara.mak
|

休息幾個月就可重新造人,會有更好的
angiecarl
|
我係過來人, 好好養身, 好快再有

我而家係一女一仔之母喇.