自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

我小產過幾次至生得出一個,依家俾佢激到噴火時好想塞返佢入個肚度

緣份未到啫!好好調理下bb會再返黎,向好方面諗,小產即代表你可以受孕不過未有啫!放寬心d好快會有,加油!

男爵府

不用擔心,我十年前都小產過一次..

之後好快就再有,生埋第三個了...

加油

伯爵府

carolchingma 發表於 19-2-27 11:35
今次係我地第一次有bb,本來都好期待,上個月去左做產檢時,bb先6個禮拜,已經照到bb嘅心跳,但隔左2個禮拜 ...

jm 加油。錯敗感是自己給的壓力。你有家人愛護,只要養好自己身子,bb好快再來

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

過來人!第一次好hurt,身心都痛,我都系等到第二次有,平安出世,至平復到心情!但到想追第二個,經曆第二第三次小產後,依家麻木左!
加油!好好休養,唔好怪自己,小B有緣就會黎跟實你,如果佢唔留,可能大家無緣分呢!照顧好自己,等待小b下次來臨!take care!

男爵府

樓主 加油,養好身體

男爵府

回覆樓主:

好快會有,保重

大宅

carolchingma 發表於 19-2-27 11:35
今次係我地第一次有bb,本來都好期待,上個月去左做產檢時,bb先6個禮拜,已經照到bb嘅心跳,但隔左2個禮拜 ...

我之前試過一年內,兩次懷孕初期小產,好傷心,但BB未ready 都冇辦法,我睇中醫調理好身體,睇左半年左右就又有左,生左我個仔,現在快兩歲半了

樓主,養好身體,忘記傷痛,保持心情開朗,BB好快會再返來,加油

男爵府

taisiumami 發表於 19-2-27 13:20
我11w自然流產,仲親手拾返胎囊交去醫院,諗返都 。留醫時,發覺其實好普遍。

樓主安心休養,bb好 ...

我執過兩次,情境深刻!排胎囊後流好多鮮血!現在有個女13歲!樓主宜家我講就輕易,當日都係好傷心既,但小產第二次反而無太傷心!
穎穎係2006年3月5日入侵咗屋企喇! :-)

男爵府

mspigpig 發表於 19-2-27 16:50
過來人!第一次好hurt,身心都痛,我都系等到第二次有,平安出世,至平復到心情!但到想追第二個,經曆第二 ...

係會麻木,我第二次無咩感覺!
穎穎係2006年3月5日入侵咗屋企喇! :-)

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

加油, 養好身體再準備

大宅

回覆樓主:

樓主,你並不孤單,我都係過來人。第一胎10weeks突然無心跳,喺診所後樓梯喊到診所既父母都聽到…我做手術處理,經期一次後,第二胎就嚟,好似天錫咁。感恩,依家個仔健康、精靈。你先養好身子,bb好快會再嚟!

伯爵府

回覆樓主:

好好養好身體,放鬆心情,好快再有,唔好灰心

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

我好明白呢種心情,始終是自己的BB..因為我都試過,當第二次有時,非常緊張,因我第一次係差啲無咗條命,所以第二次會攞住電話瞓,怕隨時打999...可能太焦慮,攪到而家呢個都偏向焦慮(我覺得媽媽嘅心情直接影響了陀緊嘅bb)

後來睇了一篇文章,講生B好似電腦工廠咁,如果個B有事,出唔到嚟,都未尚唔係好事,總好過生產出嚟而用唔到。(意思大概係咁,太耐忘記了)。睇完後,我亦放下了。

jm 加油!養好身心再嚟過!

大宅

小寶寶好快又再來的,祝福你

大宅

Bb好快會返嚟搵你 養好身子呀

首頁

尾頁

跳至