呢排成日都覺得頭暈暈…

sstepphanie
|
我呢排成日都覺得有種頭暈暈嘅感覺,一開始都以為係唔夠瞓先咁,但過左一排都仲係冇改善。我c6仲話我面色麻麻,好蒼白。後尾去做檢查,醫生就話我成日暈暈地係因為慢性貧血,同埋因為痔瘡一直出血先搞到咁,真係估唔到竟然係痔瘡令到自己貧血。
gallandry
|
sstepphanie 發表於 19-2-27 11:46
我呢排成日都覺得有種頭暈暈嘅感覺,一開始都以為係唔夠瞓先咁,但過左一排都仲係冇改善。我c6仲話我面色麻 ...

嘩好嚴重咁,之後食返多d補血野
walter632
|
痔瘡keep住咁出血就應該去睇醫生,做咩要拖到咁耐先去搞呀?
oshiki0522
|
我呢排成日都覺得有種頭暈暈嘅感覺,一開始都以為係唔夠瞓先咁,但過左一排都仲係冇改善。我c6仲話我面色麻 ...

我之前都試過去大便出血成個月,最後看中E原來食得太多燥的東西搞到立即停止,就無出
sstepphanie
|
walter632 發表於 19-2-27 15:21
痔瘡keep住咁出血就應該去睇醫生,做咩要拖到咁耐先去搞呀?

怕痛係最主要原因,另外就係我仲要餵人奶,唔想因為要入院麻醉搞到要停餵。
sstepphanie
|
oshiki0522 發表於 19-2-27 17:53
我之前都試過去大便出血成個月,最後看中E原來食得太多燥的東西搞到立即停止,就無出
...

JM你大便出血係因為痔瘡定係其他原因呀??
oshiki0522
|
sstepphanie 發表於 19-2-28 11:31

內痔瘡
oshiki0522
|
sstepphanie 發表於 19-2-28 11:31

我飲左 滴雞精同維他命丸, 燥得滯就出血
minniemouse131
|
我呢排都係,隔一兩日起身就頭暈,冇嘔,冇頭痛,可以活動自如,但就覺得好搖,但呢種感覺會一路退,去到中午就冇事了,睇過醫生,耳仔冇事,都唔知點,攪到E家晚晚瞓覺都好大壓力,瞓得好差,好驚起身暈,有冇JM試過?
頓頓豬
|
我一月裡開始成日覺得暈

有時發微燒
有時血壓上升

check過腦無事 驗血又無事

日日keep住個人搖搖下 頭痲痲痺 暈暈下
睇中醫又話感冒唔清
食左西藥中藥冇任何改善
ppche
|
sstepphanie 發表於 19-2-28 11:30
怕痛係最主要原因,另外就係我仲要餵人奶,唔想因為要入院麻醉搞到要停餵。
...

JM其實可以做痔瘡水解,呢個都多JM做完有分享,話呢個唔需要麻醉,又唔洗住院,好似話係診所做就得,一係你試下呢個?
sstepphanie
|
ppche 發表於 19-3-1 11:46
JM其實可以做痔瘡水解,呢個都多JM做完有分享,話呢個唔需要麻醉,又唔洗住院,好似話係診所做就得,一係 ...

唔麻醉都得咩?痛唔痛先?
ppche
|
sstepphanie 發表於 19-3-4 15:31
唔麻醉都得咩?痛唔痛先?

佢唔會有傷口架,我自己都做過水解,一開始係有少少驚會好痛。但真係做個時就只係覺得有d急大便嘅感覺,其他都冇咩野。仲有呢隻做嘅時間都好快,我記得個日我係趁lunch time出去做,連埋比醫生檢查就大概個幾鐘就搞掂,都算幾快~
bosch
|

痔瘡搞到咁好嚴重喎.... 我個醫生話失血得多至係咁. 你要快d 搞掂痔瘡問題先, 要注息休息. 你停餵一陣奶都好過你咁病法, 成日暈仲點去湊b?

你生左bb 幾耐? 而家d m 黎得密唔密? 醫生有冇叫你食鐵丸?

我生細女時失血多到 1200ml, 要吊鹽水, 之後只係見暈1,2次. 舊年我因缺鐵而成日暈低, 食左2個月鐵丸. 我呢兩年 d m 黎得密左 (28日, 間中會21-24日. ), 但醫生話我經血量正常, 所以唔關事, 搵唔到原因. 而家我d 鐵質正常番, 不過出親街仲有少少暈同埋心悸, 仔女一打交好嘈就頭痛又暈, 好煩.