【慎入】各位家長要小心啊!自殺遊戲入侵YouTube卡通片!

yanyanpigb
|

事源前排咪有「藍鯨」死亡遊戲,搞到好多無辜青少年自殺!呢排又彈番隻MOMO出黎(同埋想講隻野好嚇佈)頭先係家長GROUP 我收到段咁既野嚇到即刻刪左個YOUTUBE!!各位家長要小心啊!

whatsapp 原文轉貼
最近有喺YouTube有隻嘢叫「Momo」會喺小朋友睇緊YouTube小朋友節目/卡通片嘅時候冇拿拿出現同小朋友傾計,然後呢隻嘢會慢慢叫小朋友自己去廚房開焗爐,去攞藥自己食,俾小朋友一個自殘/自虐/自殺嘅想法~ 為左避免俾大人發現,呢幾隻嘢會恐嚇小朋友唔可以講俾大人知道,若果唔係,佢會黎殺死曬啲屋企人⋯ 真係超過份~ 大家要小心留意,尤其是小朋友獨自睇YouTube嘅時候!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
EllenHui    發表於 19-2-27 17:58
rainbowchuuu3    發表於 19-2-27 13:33
tansyneko    發表於 19-2-27 13:18
獅子仔媽媽
|
loklok148
|
helloliza
|

1仔1女
|
我都想del youtube ,但del 唔到
girlbear
|
lkfamily
|
yanyanpigb 發表於 19-2-27 12:16
事源前排咪有「藍鯨」死亡遊戲,搞到好多無辜青少年自殺!呢排又彈番隻MOMO出黎(同埋想講隻野好嚇佈 ...

想知道是否在YouTube睇緊兒童節目或卡通片時會自己彈出來?
有得防備嗎?好可怕
mosin
|

mgmismicgmic
|

今日開始喺媽媽group聽到呢單嘢喇!

外國新聞網話佢哋hack咗啲熱門卡通,包括我仔最鍾意嘅peppa....所以YouTube 同 IG block唔到

佢地share左呢單新聞出嚟

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Heixsap
|
好奇怪,係咪即係youtube 俾人hack 左?
Youtube 係咪要做好d security?
carrie_1102
|
咁恐怖,我個細仔好鍾意睇youtube
fish5417
|
事源前排咪有「藍鯨」死亡遊戲,搞到好多無辜青少年自殺!呢排又彈番隻MOMO出黎(同埋想講隻野好嚇佈 ...
多謝JM 提醒!!!
頭先都搵左一搵,發現外國真係有人報導!同埋隻野真係好X恐佈⋯⋯小朋友睇片無啦啦彈佢出黎一定會有童年陰影下面有報導圖同隻野既野 (慎入)

日本成
|
mgmismicgmic 發表於 19-2-27 12:33

外國新聞網話佢哋hack咗啲熱門卡通,包括我仔最鍾意嘅peppa....所以Yo ...

好核突!見到個公仔我心入面講咗句粗口
wasabikingdom
|

1010k
|
日本成 發表於 19-2-27 12:39
好核突!見到個公仔我心入面講咗句粗口

教小朋友自殺、太痴!
sweetcandychan
|

多謝提醒
milktealai
|
隻公仔堅令人不安
D..D    發表於 19-2-27 14:17
AXG
|
大人睇琴都覺我不安,真係嚇死細路
Youtube 本身比冇監管?
selinako^^
|
mgmismicgmic 發表於 19-2-27 12:33

外國新聞網話佢哋hack咗啲熱門卡通,包括我仔最鍾意嘅peppa....所以Yo ...
隻野好恐怖
Irene_Lo    發表於 19-2-28 12:11
Irene_Lo    發表於 19-2-28 12:10
applering
|