心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

pstar1231 發表於 19-3-2 09:18
回覆 helolex 的帖子

識佢果時佢已經有老婆,佢只係搵炮姐。知你易氹咪一直keep住你contact,世上最蠢既事 ...

起初識佢到一齊佢都無講佢結左婚,一齊左幾個月後先知,但我個人死心眼,一旦鐘意左就好難去改變,如果唔係都唔洗咁痛苦。

大宅

helolex 發表於 19-3-2 17:31
起初識佢到一齊佢都無講佢結左婚,一齊左幾個月後先知,但我個人死心眼,一旦鐘意左就好難去改變,如果唔 ...

問題係你自己都有家庭,你一樣傷害到自己!
:-D :-?

男爵府

起初識佢到一齊佢都無講佢結左婚,一齊左幾個月後先知,但我個人死心眼,一旦鐘意左就好難去改變,如果唔 ...

咁其實佢都有心要暪你,我都覺得係想搵激情,假若你真係動心,去試操佢願唔願意為你離婚? 但兩個家庭,最大傷害一定係小朋友,自己一手一腳去建立既所有愛都被你催毀

男爵府

咦!你 2月先問過係咪中左獎喎 .......

男爵府

如果咁死心眼你何苦同另一個結婚生仔~
鐘意唔係大晒~你地係將自己一時快樂會傷害咗兩個家庭一生。

別墅

回覆樓主:

不變既定律,如果佢真係咁鍾意你,神早離左婚同你一齊.
難聽0的講句,咁多年黎你知佢既野時,佢都get到你放唔低佢.對佢黎講,佢係對你有一種感覺/信任,對你唔反感又覺得你易食唔上身,想回味下.

大宅

o_____o 發表於 19-2-27 17:34
咁個B係你老公定個情夫?你現在傷害緊二個家庭,其實你同佢都好自私,如果你地講到咁相愛,何不大家離婚在 ...

仲要問邊一日中, 即係想知邊個先係bb親生爸爸 ?!

大宅

misti 發表於 19-3-15 21:26
仲要問邊一日中, 即係想知邊個先係bb親生爸爸 ?!

嘩啦啦?玩到留種咁激佩服佩服!我就打死都吾制!累人累物萬刧不服!!!

複式洋房

helolex 發表於 19-2-27 12:59
14年前, 識左個有婦之夫, 一齊後先知對方已婚, 但自己真係好鐘意佢, 結果一齊5年, 之後朋友介紹左現任老公 ...

雖然你哋嘅愛情, 我好羨慕 !但係另一方面, 我覺得你兩個自私 ,有冇想過 有朝一日, 你哋各自畀隔離嗰個 ,發覺到呢件事呢? 愛就係愛, 不愛 就離開 ,咁樣會傷害咗好多人嘅 ,我希望你想清楚 ,做一個公道既人,sor 我係一個心直口快嘅人, 你唔鍾意, 可以鬧返我嘅

伯爵府

各自離婚再一齊,夠愛就會夠勇氣。
否則,你只是他激情的炮友而己。

水晶宮

回覆樓主:

不自愛的人,自挖墳墓

子爵府

親子王國15週年勳章

大把男人都好似你男朋友咁對伴侶不忠,好多人鍾意偷夠刺激,最緊要你過到自己,我就唔想係段咁嘅關係自找麻煩。

大宅

好媽媽勳章

不停騎牛搵馬。根本你最愛果個係你自己。當初一齊後知道對方結左婚仲要死埋去繼續,到搵到另一條水魚就同人夫分開,唔愛就唔好同人結婚啦,點解做女人你可以做到甘賤架,依家派帽俾老公又同人夫搞埋一齊,個男人擺明檔你sp啦,學人話愛,你根本唔知咩叫愛,你都唔能夠認定對方甘於平淡,時間耐左又話悶,你受返報應絕對應該,可憐你老公遇著你尼種女人。

複式洋房

當大家閙樓主自私時,有冇看清楚樓主打了一句「人都係自私」

會認同「人都係自私」嘅人一定係自私,除非一天佢領悟到呢個世界非人人自私,佢先會變,呢d潛台詞係潛意識中深深埋藏,好難改。佢應該會一路自私落去。

By the way 樓主,好多人不會做你在做的事,好多人係唔會以愛為名去自私。只係你成長裏一些經驗,不幸認同了「人都是自私」而通常相信人都要自私為己的人也同時不信因果。話你聽,呢個世界,你點對人,人點對你,也就是西方學説的蝴蝶效應,中國人說的因果關係。。蝴蝶效應會話你知,someday !

複式洋房

用常理去看呢件事,你和人夫如果要在一起,必會有人受傷,你們的原配,仔女,可能到老咗d報應越來越勁,人夫也隨時可能想親返d仔女,或得不著,怨恨你,老來一場空。果時你怨個天,我咁愛一個人,一生努力白費,個天會答你,不能以愛為名自私地去傷害別人。要去傷害別人才能愛的,不是真愛

伯爵府

babyhi 發表於 19-3-24 14:56
不停騎牛搵馬。根本你最愛果個係你自己。當初一齊後知道對方結左婚仲要死埋去繼續,到搵到另一條水魚就同人 ...

講得好!小朋友有你地呢种父母真不幸…

大宅

helolex 發表於 19-2-27 12:59
這個帖的原意只是想搵人傾訴下, 看來大家還未有清楚留意到討論區的主題同本帖的標題, 所以會先取消內容, 謝 ...

在樓下估到你個topic ,如果還困擾,可以一起傾下計。

helolex    發表於 19-5-21 15:34

首頁

尾頁

跳至