新手媽媽,HCG指數一問

zuniceso
|

我係做ivf既,植入左3粒day3胎,day10驗到HCG 586.5,day12 1593,會唔會係中晒3個?
大家可唔可以share下你地既HCG比我參考下呀?
Thanks

fdbaby711
|
zuniceso 發表於 19-2-27 15:27
我係做ivf既,植入左3粒day3胎,day10驗到HCG 586.5,會唔會係中晒3個?
大家可唔可以share下你地既HCG比我 ...

我植入兩粒day 5胚胎,day 10驗HCG15xx,最終中一粒,BB依家19個月大。
zuniceso
|
fdbaby711 發表於 19-2-27 18:30
我植入兩粒day 5胚胎,day 10驗HCG15xx,最終中一粒,BB依家19個月大。

嘩,原來一個都會咁高架咁我都安心啲,因為醫生話好大機會係3個,我有啲擔心要減胎,唔該晒你呀

fdbaby711
|
zuniceso 發表於 19-2-27 18:32

嘩,原來一個都會咁高架咁我都安心啲,因為醫 ...

我再check番自己mark低嘅記錄,原來HCG2132,當時醫生都話有機會twin,到真正可以照時,只係單胎。

你遲些可以知道了,祝你一切平安順利。
zuniceso
|
fdbaby711 發表於 19-2-28 13:11
我再check番自己mark低嘅記錄,原來HCG2132,當時醫生都話有機會twin,到真正可以照時,只係單胎。

你遲 ...

多謝
fairymeow
|
zuniceso 發表於 19-2-28 13:15
多謝

我都係放day3 胎, 驗孕801,隔日2715
放2中1
zuniceso
|
fairymeow 發表於 19-2-28 14:05
我都係放day3 胎, 驗孕801,隔日2715
放2中1

你係day幾去驗架?
RubyYu07
|
唔一定係3個,最終先知道,祝順利!
zuniceso
|
RubyYu07 發表於 19-2-28 15:07
唔一定係3個,最終先知道,祝順利!

多謝請問大慨幾耐會照到有野睇架,Thanks!
smiletkl
|
回覆 zuniceso 的帖子

我5w6去照,見埋閃閃
我放3個day 3胎,day 14 hcg 700,姑娘話有機會孖,照到一個。
zuniceso
|
smiletkl 發表於 19-2-28 15:25
回覆 zuniceso 的帖子

我5w6去照,見埋閃閃

咁早照到閃閃個心都會定好多呀我黎緊4w6第一次去照,希望照到知道係幾多個啦
Viviluby
|
zuniceso 發表於 19-2-27 15:27
我係做ivf既,植入左3粒day3胎,day10驗到HCG 586.5,day12 1593,會唔會係中晒3個?
大家可唔可以share下 ...
我放兩個Day5胎,放胎day 7 HCG87.1、day 11 HCG239.6、day 17 HCG12184,6wk4 照到只中一個胎,已有心跳。
fairymeow
|
zuniceso 發表於 19-2-28 14:33
你係day幾去驗架?

第一次係放胎14日

但其實好難作準架
我朋友第一次驗低過我,但孖胎
所以平常心喇
zuniceso
|
fairymeow 發表於 19-2-28 16:12
第一次係放胎14日

但其實好難作準架

其實我一個都好滿足架喇我係驚要面對3個中晒要減胎
zuniceso
|
Viviluby 發表於 19-2-28 15:53
我放兩個Day5胎,放胎day 7 HCG87.1、day 11 HCG239.6、day 17 HCG12184,6wk4 照到只中一個胎,已有心跳。 ...

等照閃閃真係等到頸都長
fairymeow
|
zuniceso 發表於 19-2-28 16:18
其實我一個都好滿足架喇我係驚要面對3個中晒要減胎

雖然個陣我都好擔心中哂兩個(emoji)

不過既來之,則安之

加油 等到照閃閃就會勁感動架喇
zuniceso
|
fairymeow 發表於 19-2-28 16:52
雖然個陣我都好擔心中哂兩個(emoji)

不過既來之,則安之

我都好期待呀
puppydingo
|
真係要照先知。
放day5胎2個
day14 hcg343
5w6d照,中曬。
孖寶而家就黎18個月
zuniceso
|
puppydingo 發表於 19-2-28 17:25