暑假去首爾

chikwok
|
暑假去首爾,各位有咩好介紹,好玩地方?請介紹
Joancyf
|
熱, 非常熱 !

中午時最好找找室內地方

有小朋友> 可去RUNNING MAN 館> 4歲以上基本都OK

媽媽行街 > 地下SHOPPING , 高速地下街

honeykerry
|
我都係暑假去,盡量揀室內玩,我驚熱溶同落雨
wcpcelia    發表於 19-3-4 12:29
hykewell
|
回覆 honeykerry 的帖子

巳訂機票及酒店暑假2大1小去8天. 行程搜索中

計劃2-3天LOCAL TOUR : SkyBike, 斜坡滑車,水陸兩用車,南怡島,晨靜,草泥馬,海鷗船

自行坐車去: 水上樂園,樂天世界,愛寶樂園

下雨天去: 汗蒸幕, VR, 室內水上樂園, SHOPPING
taifat
|
Joancyf 發表於 19-2-27 16:21
熱, 非常熱 !

中午時最好找找室內地方

請問8月中天氣會唔會無咁熱?上網睇話中午差唔多40度,真的嗎?
|
回覆 taifat 的帖子

是非常熱, 駐韓國公司的同事返工後也不願外出, 形容為燒豬皮.

taifat
|
55104035 發表於 19-2-28 15:14
回覆 taifat 的帖子

是非常熱, 駐韓國公司的同事返工後也不願外出, 形容為燒豬皮.

thx
咁真係要再諗下
pat614
|
我d兩年都係8月2x出發,又5係好熱
他人
|
非常熱
cattz288
|
taifat 發表於 19-2-28 14:06
請問8月中天氣會唔會無咁熱?上網睇話中午差唔多40度,真的嗎?

上年係!同日本一樣! 熱到暈
ChammyMAMA
|
上年暑假7月中去,由朝早熱到夜晚7點 估唔到韓國咁熱
sundaymami
|
前年去韓國唔係甘熱喎, 如果去郊區仲會見涼要著薄外套, 但上年去真係熱到暈, 同日本一樣, 我朋友去日本都話熱到唔想出街,
wcpcelia    發表於 19-3-4 12:30
|
回覆 sundaymami 的帖子

上年去日本, 小朋友熱到發高燒兩日, 一冷一熱最易中招.
sundaymami
|
回覆 55104035 的帖子

上年真係去邊都爇, 有d國家仲好似爇死左人