每次產檢知道bb重左既莫名開心

aguis
|
上次新年前產檢 bb體重仍是3磅,今天知道有5磅,真係有種莫名的開心,因為3月尾就開刀生,好想佢重多小小先出生
moksamuel
|
加油哦,好快同bb見面啦,休息多D,去下想去既地方吃東西,生左就有排冇機會
靚apple
|
aguis 發表於 19-2-27 16:44
上次新年前產檢 bb體重仍是3磅,今天知道有5磅,真係有種莫名的開心,因為3月尾就開刀生,好想佢重多小小先 ...

加油呀好好休息
s_for_samantha
|
幾多W開始產檢會量BB重量?
aguis
|
s_for_samantha 發表於 19-2-27 17:46
幾多W開始產檢會量BB重量?

我每次產檢都有bb重量,我由2個月開始每個月睇1次
|
aguis 發表於 19-2-27 17:55
我每次產檢都有bb重量,我由2個月開始每個月睇1次

我19W啦 仲未知BB幾重 下次問下先
aguis
|
s_for_samantha 發表於 19-2-27 18:10

私家?有無照超聲波
moomooo
|
上次新年前產檢 bb體重仍是3磅,今天知道有5磅,真係有種莫名的開心,因為3月尾就開刀生,好想佢重多小小先 ...

請問你食咩長胎?
我2星期前照bb4磅,今個星期六照都好緊張,我都係3月尾預產期
aguis
|
moomooo 發表於 19-2-27 19:32
請問你食咩長胎?
我2星期前照bb4磅,今個星期六照都好緊張,我都係3月尾預產期
...

我食野無特別唔同或加左某d野去長胎,醫生話呢個月bb體重會標升得快,係好緊張的,你b都一定會重左,上月已4磅,應該到3月尾我諗都最小有6至7磅,非常標準
moomooo
|
aguis 發表於 19-2-27 19:36
我食野無特別唔同或加左某d野去長胎,醫生話呢個月bb體重會標升得快,係好緊張的,你b都一定會重左,上月 ...

我覺得好大壓力,上2個星期知細左即刻飲滴雞精食雞旦芝士希望星期六照有5磅多
aguis
|
moomooo 發表於 19-2-27 20:04
我覺得好大壓力,上2個星期知細左即刻飲滴雞精食雞旦芝士希望星期六照有5磅多
...

一定有既 放心
GCHK
|
係亞係亞,好開心㗎,加油亞好快可以見到BB喇
我要做媽媽
|
試下食多D牛肉喇,我朋友食牛肉好長胎
bchuma
|

我都會嘠
torocat2010
|

我都係三月尾開刀生,bb大咗三週,我反而有d擔心
李露眉
|
s_for_samantha 發表於 19-2-27 18:10

應該有一磅多d
|
李露眉 發表於 19-3-7 07:16
應該有一磅多d

我返去睇返個18W個報告係 165g 不過醫生又無講到 後日20W去照結構 好緊張
Carmen8080
|
去產檢係最開心
haha748494
|
同感,而且好期待下一次產檢。