老公留私己錢放入多D數落供數戶口

shkln
|
我自己無固定工作,老公有私己錢,自己有定期,都不放入供樓戶口,得閒就買佢自己喜歡的APPLE產品。我忍了一排,我今天見他又是擺每月供款的錢落戶口,個戶口是高息,於是我叫佢存多D錢落去,佢的反應是「咁你又不放?」我覺得佢以為放錢入供樓戶口(高息)是我有着數,但我覺得佢無當我是老婆,斤斤計較。大家有咩睇法?
likwail
|
不要逼得太緊, 可能你老公覺得成世人供樓 冇曬人生樂趣, 唔值得捱成世換層樓, 所以咪hea下hea下
jeremylui83
|
其實你都一樣係計較緊的,所以你不能怪佢
mini1204
|
你咪一樣
做乜成日住佢D錢唧
crystal媽咪
|
shkln 發表於 19-2-27 23:12
我自己無固定工作,老公有私己錢,自己有定期,都不放入供樓戶口,得閒就買佢自己喜歡的APPLE產品。我忍了 ...

每人都有私己錢。除非佢買得好過份,否則我唔會出聲
taiwoon
|
成件事睇唔到你c6有咩問題
有私己錢好正常呀
有錢買自己鐘意既野都正常呀
咁大個人錢放係邊個戶口
自己安排都好正常呀
Babyfungmama
|
好少事,我同老公都係咁
HOPEFORBB
|
回覆 shkln 的帖子

其實兩公婆都可以有自己空間,自己可用的錢,只要唔影響大家傾掂的家庭開支,我唔會理囉
Nancy20090615
|
佢話得啱丫
TwinWong
|
我自己無固定工作,老公有私己錢,自己有定期,都不放入供樓戶口,得閒就買佢自己喜歡的APPLE產品。我忍了 ...

佢比晒供樓錢就夠

tansyneko
|
你又一齊放囉,等佢無嘢好講
20150618bb
|
異心人
ninachu
|

你老公自己洗自己錢完全無問題,問題係你度
木土土
|

你有無私己錢?若有,為何不放落高息的供款戶口?
Yee_ng
|
自己問心放左落供樓户口你c6想攞返時係咪要問你定你會唔出聲?佢又唔係唔供只係照當初金額入供樓户口?咁其實係咪你係到計較緊?
wingwing2009
|
調返轉,若你人工高過老公,咁你都會有時買下貴既化妝品,手袋。若你老公叫你放多d去供樓戶口,我諗你唔會咁講。不要老思想覺得男人一定要成副身家放係頭家度(女人成日話要男女平等)
cometingliu
|
你自己唔放,無資格叫佢放
vivibabyvivi
|
自己搵自己洗有乜問題?你老公講得好,咁你又唔放?
ivycwl
|
其實如果我老公叫我放多d錢落去,我應該都會有同你老公一樣反應。正常人反應。
Dada^(00)^
|
如果C6係定時定候放到錢落去供樓戶口就無乜問題,有時佢買佢自己嘢咪由佢囉,管得咁緊一陣又會嘈交傷和氣的