純呻

sine
|

Thanks everyone

crystal媽咪
|
sine 發表於 19-2-27 23:41
Thanks everyone

sine
|
回覆 crystal媽咪 的帖子

我覺得佢問得我:如果我自己一個湊搞唔搞得掂其實都係想去先會咁問
我又唔想阻佢,所以俾佢自己決定
但係自己個心又唔開心...
crystal媽咪
|
sine 發表於 19-2-27 23:49

我覺得佢問得我:如果我自己一個湊搞唔搞得掂其實都係想去先會咁問

……
jeremylui83
|
唔去都去左咯。算啦。
下次你又俾佢試下一湊二,你去旅行relax下囉
sine
|

多謝你,唉,到頭黎都只係自己唔開心
章魚妹妹
|
佢拋個波比你都係搏你比佢去,你又咁答佢,佢咪去囉!其實你唔想佢去點解唔直接講搞唔掂,遲下先一家四口去!?我會直接問佢,你可以掉低我三個去旅行,調轉都可以,一人一次,你請定假下轉我去旅行你留低湊仔!
sine
|
回覆 jeremylui83 的帖子

我個女淨係識埋身食奶,睇怕我都好難可以出走...屈埋屈埋搞到自己個人好低落
crystal媽咪
|
sine 發表於 19-2-27 23:57

多謝你,唉,到頭黎都只係自己唔開心

啱啱初生會辛苦啲。加油

jeremylui83
|
你都要多啲出去relax下,等佢湊一日都好㗎,唔好屈住屈住。。
有健康的心態才能夠照顧好孩子。。
sine
|
回覆 章魚妹妹 的帖子

因為如果件事發生係我身上,我唔會掉低佢自己湊兩個,自己同屋企人去玩所以我俾佢諗
原來佢係會咁選擇 所以好失望
做人真係要為自己諗下... 我一直以黎淨係識顧佢同顧兩個女..
sine
|
回覆 jeremylui83 的帖子

我dum唔低細個個,隔2-3個鐘就要埋身食奶,又唔識用奶樽食,所以我真係連喘息既空間都冇,其實我都好攰... 結果佢就去左玩
章魚妹妹
|
sine 發表於 19-2-28 00:03
回覆 章魚妹妹 的帖子

因為如果件事發生係我身上,我唔會掉低佢自己湊兩個,自己同屋企人去玩所以我俾佢諗 ...

所以你更加要比佢知你唔想,會難受,而佢應該要反省下成熟d,提佢已經做人老豆,既然有個女,佢可以接受到將來個女婿留低佢女同孫去旅行咩!?有時佢地無果條筋,真係好似d大細路咁,最重要係佢d屋企人都唔覺佢掉低老婆仔女去旅行有問題,咁就足以明白點解你老公可以諗得到做得出!
Juicybabe
|
Ftm, 剛生完 bb有個大女3歲,細女2個月
老公揼低我地,同奶奶 叔仔去日本
事前有問我會否一齊帶哩2個女去

攪錯啊 你老公諗住淨係出精 唔洗幫手湊架 阿爸阿媽 6299有無得幫下手架
Juicybabe
|
Ftm, 剛生完 bb有個大女3歲,細女2個月
老公揼低我地,同奶奶 叔仔去日本
事前有問我會否一齊帶哩2個女去

知道個老公係咁一定唔會生第二個
SUMSUM_88
|
你唔想咪正接話搞唔掂,你扮弱者,佢咪會幫手多D,你扮大方,自己唔開心,何必呢,最怕你今次搞得掂,下次你話唔得,佢都唔信
lingfu
|
扮完大方又要為佢出走日本而唔開心
咁你扮咩呢
兩公婆直接講唔得咩
bosch
|
佢都去左旅行, 響度呻完就算啦... 唔怪得晒佢, 你唔可以假設佢既問題, 亦都唔好期望佢同你有一樣既想法.

佢梗係想去至問, 但佢總叫坦坦白白問過你先. 佢點知你竟然口不對心, 試探佢既誠意? 一家人唔係咁相處, 再親佢都冇可能知道你個心諗乜, 你唔想佢去就要講真話. 將來對老公或仔女都好, 每個人都有獨立既思想行為, 你一廂情願咁諗人地想法做法會同你一樣, 咁係冇可能發生, 最後亦只得你自己唔開心, 影響大家感情.

你唔好諗佢係咪掛住玩樂啦. 衰d 講, 同老人家同家人去旅行, 去得一次就一次架啦...我講我自己啫.

不過佢去得旅行, 即係佢對你好有信心, 好放心丫. 你有本事絕對值得高興. 我同意有jm 講, 如果你唔想佢去, 有時扮下弱者, 或者索性叫佢去湊一陣仔. 細b 要跟住你既話, 咁咪俾佢湊大女, 你同細女出去行街都好丫. 或者佢湊兩個, 你落一陣街食下野都好. 或者一家人齊齊出去玩. 你既生活唔好再只顧老公同仔女.

呢排日本爆傳染病, 暫時bb 唔去日本好d. 你地一家四口都可以去旅行, bb 搭飛機都可以好安全, 唔去日本咪去第二度. 當然人人都有去或唔去旅行既理由, 你唔想bb 搭飛機既話, 可以改去澳門, 或者幾個響香港搵間酒店住2日, 一齊出去玩下. 你係ftm, 唔出去玩都好, 每日都要安排至少一段俾自己relax.
tansyneko
|
?