夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

烏冬妹妹 發表於 19-3-2 09:15
咁都冇問題,都唔知d男人諗乜。。

別墅

烏冬妹妹 發表於 19-2-28 10:31

我都估唔到咁多人都有呢個問題。。

好多因數, 樣貌,身材,床上反應⋯⋯
http://bit.ly/DJI_MavicProV2

別墅

crystal媽咪 發表於 19-3-2 10:07
有d唔關肥瘦事。係話生完下面鬆、對得耐冇新鮮感、要搵個後生女…… :n ...

生完下面鬆係有影響

別墅

烏冬妹妹 發表於 19-3-2 09:30
兩年唔算短。。因為我真係信佢,返工ot,攰
唉。。我都覺得自己真係好失敗
個陣兩年冇sex我有問過。。但係 ...

有人結婚之後冇做過,結果⋯⋯
jm 自己有小三

大宅

Stephen3163 發表於 19-3-2 10:47
有人結婚之後冇做過,結果⋯⋯
jm 自己有小三

確實夫妻間冇/少性生活係會影響感情。相反,出面果個對你好溫柔,好想要,自然就好易得到你嘅心。我覺得男同女都一樣

男爵府

回覆 烏冬妹妹 的帖子

我和先生拍拖加結婚有廿九年,我兩都保持每週有親密,我想這應不是生因,怎樣小都不會是「零」!?

複式洋房

Jnm 發表於 19-3-1 09:46
回覆 mini1204 的帖子

未必因為身材外型原因唔係你的問題

點樣係性功能障礙,佢係有扯,
次次都我主動,但好快又話要沖涼又話攰,想訓咁。最後不了了之

別墅

烏冬妹妹 發表於 19-3-4 10:24
點樣係性功能障礙,佢係有扯,
次次都我主動,但好快又話要沖涼又話攰,想訓咁。最後不了了之
...

如果係我一早分開左 半年冇交已經好大問題啦 更何況兩年 我有個朋友結咗婚三四年 婚後老公冇掂過佢 持續左三四年 最後佢發現佢老公出邊有好多個 有埋床照有埋對話 但佢都唔分開 唔知為乜 仲要個老公係窮嘅

禁止訪問

大宅

烏冬妹妹 發表於 19-2-28 07:09
結婚兩年都沒有性生活,起初覺得因為大家放工返黎都攰而唔想做。但係。。兩年喇。大家同居都7百幾日。。一 ...

那你有冇主動過? 他有冇 reject 過?

複式洋房

pkbkek 發表於 19-3-6 20:38
那你有冇主動過? 他有冇 reject 過?

有主動過,佢唔係即刻reject, 佢會話想去廁所,想去沖涼(去左浸浴,幾個鐘都未返入黎),最近就話電話收唔到wifi, 出去睇下咩事。。總之避開。。

大宅

烏冬妹妹 發表於 19-3-7 10:35
有主動過,佢唔係即刻reject, 佢會話想去廁所,想去沖涼(去左浸浴,幾個鐘都未返入黎),最近就話電話收唔 ...

是否試過好多次, 都是用不同的藉口去回避?
那有否搵他認真談論過有關問題?
是否健康有問題? 還是有其他問題?
我會想... 如果你提出了供求問題, 他仍然沒有改善的話, 這才是問題...
否則, 我仍然會建議你多搵機會, 再主動出擊...

複式洋房

pkbkek 發表於 19-3-7 10:41
是否試過好多次, 都是用不同的藉口去回避?
那有否搵他認真談論過有關問題?
是否健康有問題? 還是有其他問 ...

都試過好幾次,問完最後都係冇,個人灰哂都唔想再問。。

琴晚沖完涼我有問,點解唔掂我?佢話冇呀
之後sofa攬住我睇電視,我話掂唔係得攬住就係wo.. 我再話,咁你而家沖涼,之後入去做
佢話睇埋電視先,結果我洗碗時佢返左床度,最尾咩都冇做,我叫醒佢再問咁即係點,佢話好攰,聽日先。
我係咪繼續問?

大宅

烏冬妹妹 發表於 19-3-7 11:07

明白.. 那都好明顯在回避中...
你們沒有小朋友對嗎? 那應該不會有小朋友的典型問題。
那就真係要搵佢坐低正視問題, 睇下是否需要睇醫生, 定係有其他問題~
我只可以講, 冇性的婚姻唔係唔得, 但會有一定的不定因素。
除非兩者都冇性需要, 否則出問題是遲早的事~
尊重是互動的, 尊重不想做的一方, 亦要尊重有需求的一方.... 大家要取得平衡點
必要時, 自己處理下都冇所謂, 但長時間就有點兒那過了~
所以, 要盡快找出原因, 如果拖下拖下, 攪到人心離去, 就太遲了...
希望可以幫到你

珍珠宮

烏冬妹妹 發表於 19-3-7 11:07

我想問你地平日有咩身體接觸?佢會不會主動錫你咀拖你攬你之類?

我又唔覺得一定係叫g或第三者,佢可以自己解決㗎嘛

你講到咁白仲主動到咁,仲唔係一次喎!我覺得佢係幾個原因加埋:覺得愧疚於你、對你無性趣,仲有可能身體狀況有問題。你係咪可以排除到最後原因?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

迫佢埋身LA, 同佢講你唔係要好朋友, ROOMMATE呢d!! 再無正常夫妻性生活, 就上律師樓簽紙離婚!! 唔好side 大家時間!

複式洋房

唔好煩我 發表於 19-3-7 13:57
我想問你地平日有咩身體接觸?佢會不會主動錫你咀拖你攬你之類?

我又唔覺得一定係叫g或第三者,佢可以自 ...

平時我地拖手,行街有時佢會攬我腰,錫係我主動話要錫,佢會配合,但濕吻佢會避開
我有諗過佢愧疚於我,因為小三後佢對我好,萬事我為先,生日仲有俾驚喜我(我地拍拖十幾年,學生時代開始),我都已經冇驚喜俾佢,佢仲會諗好多想同我一齊玩既game, 想煮咩野俾我食,所以相處我覺得唔係問題
但係愧疚於我,點解唔掂我?明知我想要,亦明示過,另外我主動時,佢身體係有反應,但佢好快逃走。。奇怪
如果身體狀況有問題我可以同佢一齊面對。好過我估估下。。

男爵府

睇到你尋晚都系咁, 佢一定克意避.....如果佢正面唔答, 不如用whatsapp講/問, 我需要答案, 唔可以再避..... 如果佢再唔答, 到佢終有一日會答時, 我都聽唔到... 之後, 我會用其他方法令自己開心.....唔洗迫佢.

複式洋房

cy101 發表於 19-3-7 14:03
迫佢埋身LA, 同佢講你唔係要好朋友, ROOMMATE呢d!! 再無正常夫妻性生活, 就上律師樓簽紙離婚!! 唔好side 大 ...

最後係呢步,亦唔想行到呢步。。

子爵府

回覆樓主:

外面有第3者而且感情深厚, 並答應左第3者唔可以同你做只可同佢1個人。但佢仍然要扮演好老公角色, 所以都要繼續拖繼續攞抱

首頁

尾頁

跳至