係唔係體質虛啲孕吐都會利害啲

mmmak
|
上一胎同今胎我都係好歇頭暈喘氣同埋嘔
但係身邊健康嘅朋友都好健康同正常
好羨慕呀因為真係好唔舒服
由起身到半夜都係個口苦同反胃嘅感覺

上一胎有兩個幾月嘔到五個月
大家嘅狀態如何啊
Christine2007
|
mmmak 發表於 19-2-28 14:14

吾關身體事的。係個個人反應好吾同。我身體係好差,但我由有到依家36週完全無吾舒服同嘔。最多係個人懶左訓多左。其他全部走常
我要做媽媽
|
唔一定既,我身邊都有體質唔錯既媽媽,嘔得好犀利
RubyYu07
|
每個人妊娠反應都唔一樣,加油啊。
mmmak
|
RubyYu07 發表於 19-2-28 15:04
每個人妊娠反應都唔一樣,加油啊。

chuchanchan001
|
脾胃差, 會嘔得勁D
我都嘔得好勁~
hamsterma
|

應該唔關身體事,我同我家姐陀都未嘔過
Watermelongirl
|
應該唔係,孕吐係因為HCG影響同埋個人體質。 我一開始都有孕吐唯有安慰自己BB痴好實,HCG好高。我本身無體虛問題 都健康
fakyman
|
我由5w幾嘔到依家就8w
好辛苦
GCHK
|
其實每個人嘅反應都會有唔同嘅
Hotcalbee
|
chuchanchan001 發表於 19-3-1 15:16
脾胃差, 會嘔得勁D
我都嘔得好勁~

me too
moomooo
|
我嘔到差不多9個月,到bb轉頭開始落盆先好d
D人話大肚婆好胃口,想食宵夜呢d都無係我身上出現過感覺自己陀bb食得唔好
腰果仔
|
moomooo 發表於 19-3-6 01:40
我嘔到差不多9個月,到bb轉頭開始落盆先好d
D人話大肚婆好胃口,想食宵夜呢d都無係我身上出現過感 ...

嘩,嘔九個月。。。辛苦到爆燈。。。

moomooo
|
腰果仔 發表於 19-3-6 08:50
嘩,嘔九個月。。。辛苦到爆燈。。。

嘔唔係最辛苦,最唔開心係俾屋企人話你似病人多過大肚同無胃口食時都叫你嘔完要馬上食碗飯..
CHANYINTING
|
可能係黃體素過多有關,身體適應唔到
Shbbma
|
回覆 Watermelongirl 的帖子

HCG系咩嚟咖?
射手貓
|