母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

姑娘教不要超過半小時,但其實囡囡未吸完又未飽,姑娘話囡囡嘴仔會攰,所以補奶粉,但泵出又只有10ml20ml左右,大家有何建議?埋身後泵出多少才叫正常?

複式洋房

ilikepanda 發表於 19-2-28 15:50
姑娘教不要超過半小時,但其實囡囡未吸完又未飽,姑娘話囡囡嘴仔會攰,所以補奶粉,但泵出又只有10ml20ml左 ...

泵完比佢食又得,留下餐食又得,咁慢慢佢補都係補人奶,你又可以追多啲奶,再之後就可以唔洗補

別墅

nataliethe 發表於 19-3-1 17:17
泵完比佢食又得,留下餐食又得,咁慢慢佢補都係補人奶,你又可以追多啲奶,再之後就可以唔洗補
...

請問埋身後,要泵幾耐?Thx

複式洋房

tiffanyt 發表於 19-3-18 00:19
請問埋身後,要泵幾耐?Thx

我自己一開始用單泵,一邊泵一邊用滴奶神器吸,每邊15分鐘,之後轉左雙泵,一次過15分鐘,不過番工之後開始唔順泵極唔清,泵20分鐘,宜家餵到半歲,覺得唔夠佢食埋完身就冇泵
雖然話番工之後開始唔順,但我勤力,keep住每日6-7泵,雪櫃爆左

別墅

nataliethe 發表於 19-3-19 01:13
我自己一開始用單泵,一邊泵一邊用滴奶神器吸,每邊15分鐘,之後轉左雙泵,一次過15分鐘,不過番工之後開 ...

謝謝你,我都試吓

複式洋房

tiffanyt 發表於 19-3-19 04:46
謝謝你,我都試吓

加油,飲水都好緊要,無時無刻都攬住個暖水壺不停飲,我限住自己一兩個鐘起碼要飲到一樽,到泵嗰陣就覺得口乾又再飲

別墅

nataliethe 發表於 19-3-19 13:17
加油,飲水都好緊要,無時無刻都攬住個暖水壺不停飲,我限住自己一兩個鐘起碼要飲到一樽,到泵嗰陣就覺得 ...

收到,多謝你鼓勵(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊