懷孕後期忍唔到口

hoyee0428
|

懷孕後期就黎生忍唔到口,今日又食左即食麵,總要加埋午餐肉,平時一星期食三次蘋果,
你地懷孕期通常食幾多水果?

圍威喂
|
hoyee0428 發表於 19-2-28 18:04
懷孕後期就黎生忍唔到口,今日又食左即食麵,總要加埋午餐肉,平時一星期食三次蘋果,
你地懷孕期 ...

基本上日日都食一個蘋果,因為自己都好鐘意食
除左蘋果,有時會食多一個橙
fakyman
|
一次半次唔怕啦又唔係餐餐都咁食
hoyee0428
|
fakyman 發表於 19-2-28 18:22
一次半次唔怕啦又唔係餐餐都咁食

hoyee0428
|
圍威喂 發表於 19-2-28 18:20
基本上日日都食一個蘋果,因為自己都好鐘意食
除左蘋果,有時會食多一個橙
...

衣加要食番多D水果先
GCHK
|
日日都會食一個蘋果,經常食橙
tatababy123
|
我過企佐三個月已忍唔到口
我要做媽媽
|
水果我都係每日食D,唔多架
pstar1231
|
回覆 hoyee0428 的帖子

我第二胎時已經冇戒口了。細仔比大仔開心好多仲成日笑,唔知關唔關事
HebeZ
|
你地懷孕期 ...

我早期夜晚都會肚餓,都試過頂唔順要半夜起身食杯麵。因為要效率快,當然唔好成日食。有時轉下飲牛奶加梳打餅。而水果醫生建議一日一份就得。不要過量,果糖都多的。特別係提子少食。
Gnlybb
|
tatababy123 發表於 19-2-28 19:44
我過企佐三個月已忍唔到口

過左三個月後 我咩都有食 無介口
我又好少食生果 本身五多中意
haha748494
|
我陀大囝果陣,幾乎一日一個橙,有時就奇異果。
xxjooolisa
|
我每朝都食朱古力餅
hamsterma
|
你地懷孕期 ...

水果食多d都唔怕
PHOENi_Z
|
我一日兩份水果,但對孕婦黎講提子同車厘子 五粒 為之一份,因為果糖好高嫁
大西瓜i
|
你地懷孕期 ...

我除咗雪糕,其它咩都照食
阿隨
|
你地懷孕期 ...

我嗰時都有食餐肉,腸仔仲成日食。
但生果就一日兩個,大肚易便秘,食生果有益。
Carmen8080
|
無飲汔水同無食蝦蟹咋 阿b出世皮膚ok