買 bb 衫無從入手

Sheker
|
Bb 將會係夏天出世,完全 no idea 要買 d 咩衫,又唔知買幾多件先夠。縛繩內衣、蝴蝶衣、蛤蚧衣要買幾多?有無媽媽可分享下?謝
|
Sheker 發表於 19-2-28 19:59
Bb 將會係夏天出世,完全 no idea 要買 d 咩衫,又唔知買幾多件先夠。縛繩內衣、蝴蝶衣、蛤蚧衣要買幾多? ...

買和尚袍6-7件
musiccisum
|
Bb 將會係夏天出世,完全 no idea 要買 d 咩衫,又唔知買幾多件先夠。縛繩內衣、蝴蝶衣、蛤蚧衣要買幾多? ...

縛繩嗰啲真係縛到暈,所以我唔再買縛繩
comeonbb001
|
我一早棄用縛繩,用啪鈕方便好多
kewpie160523
|

我暫時買左5件和尚袍,4件蝴蝶衣,4件長袖包屁衣
fasola
|
和尚袍好用

母乳B 換片好密, 一日可能8-12次
pigpiglamlam
|
可以去U記或h&m睇下,我就唔會買綁繩,太麻煩,長身夾衣到bb識轉身都好麻煩,勁多紐扣,而且好快唔啱,包pat夾衣+褲仔最方便
|

我參考呢個

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Sheker
|
16192105 發表於 19-2-28 22:45
我參考呢個

呢個表好好呀,thank u
Sheker
|
多謝大家回覆
EstrellaDamm
|
Sheker 發表於 19-2-28 22:48
多謝大家回覆
唔好買(或唔好買咁多)縛繩和尚袍。。。我好快放棄咗。無論初生淨著或做內衣都完全唔work。啪鈕包pat衫最好。
kissapplegirl
|

初生會用包被包住,所以入面唔洗著咁多,夏天會開冷氣,要著長袖,去uniqlo買5包50碼長袖包patpat拍鈕衫,另外開冷氣但唔用包被時可以著連身衣,買3~4件60碼,包被可以買張好薄既麻棉料毛巾料,唔好用美素送既牛牛被,會好焗,唔好買d好貴好厚既包被,好厚根本包唔到呀b,又有d嬰兒唔受包,好快用唔著當被用,或者可以去mides買d一包幾件既夾衣,可以買埋褲仔一set著,睡教唔再用包被時建議用睡袋,因為你唔會再需要擔心BB大被冚過頭,我用love to dream覺得好好,你可以去mother care睇下,好薄身但已經好夠bb開冷氣時用
口水肩唔洗買住,沙巾大約3~40條,大毛巾沖涼後抹身用,手套買透氣唔焗手款

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
SsummerTang
|
EstrellaDamm 發表於 19-3-1 02:44
唔好買(或唔好買咁多)縛繩和尚袍。。。我好快放棄咗。無論初生淨著或做內衣都完全唔work。啪鈕包pat衫最 ...

死了個個都話唔好買 我全部買曬繩
臭Patpat小B
|
綁縄買三四件好了,推介u記啪扭最好着
pp318pp318
|
kewpie160523 發表於 19-2-28 21:32
我暫時買左5件和尚袍,4件蝴蝶衣,4件長袖包屁衣

我一直以為和尚袍同蝴蝶衣係同一樣野.... 佢地其實點分呢?
haha748494
|
回覆 臭Patpat小B 的帖子

我都鐘意幫襯U記,可能NB好細,綁繩可以調節下。
李露眉
|
買邊樣都好,買三四件好,個d和尚袍,着兩個月唔着
我要做媽媽
|
我自己鐘意和尚袍,你唔知道點選擇就每樣一兩件啦。唔使買太多既,出月又要換SIZE啦
kewpie160523
|
pp318pp318 發表於 19-3-1 14:43
我一直以為和尚袍同蝴蝶衣係同一樣野.... 佢地其實點分呢?

蝴蝶衣有埋腳位可啪鈕
Sheker
|
kissapplegirl 發表於 19-3-1 06:00
初生會用包被包住,所以入面唔洗著咁多,夏天會開冷氣,要著長袖,去uniqlo買5包50碼長袖包patpat拍鈕衫, ...

好詳細呀,多謝分享