自由講場

跳至

首頁
12345...32

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

我自己比較實際,住私家醫院幾日就俾6萬至10多萬出去,覺得唔值。我寧願用呢畢錢响亞b身上。買吓靚衫仔,影吓靚相,用啲品質好啲嘅用品响個b身上好過。或生完買吓靚衫獎勵吓自己。

日月水火    發表於 19-3-1 00:53

複式洋房

ash_yehyeh 發表於 19-3-1 00:42
同埋樓主一開始就覺得私家生一定最好

咁睇唔起公立,但又唔想自己比錢係私家生

唔係睇唔起. 只係我好想打無痛 又知公立唔一定有. 開刀正常人更加唔洗諗. 我只係擔心 就算最後邊個比都好,人地會唔會感覺唔良好,覺得我嬌生慣養。

水晶宮

ling212 發表於 19-3-1 00:42
身邊多人都係老公俾 私家生.. 或者係銀行/公務員有福利. 我唔係咁意思. 大家開心討論 希望你明啦.
...

咁你又唔係人地老婆,人地點唔使理咁多喎

你依家就已經咁計較,以後日子好難過喎

公爵府

回覆樓主:

好多人闊佬自己,姑寒人地!唔捨得俾錢你係私家生,其實係好正常架!同老公商量下-人出-半啦!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ling212 發表於 19-3-1 00:24
男家有少少錢,平時成日去旅行都人頭過萬,擺酒又要威要豪華,但其他醫療野又會好慳,例如感覺到好想我係公 ...

乜野叫自己貼?

個仔係你架

BBJOJO    發表於 19-3-1 08:19

水晶宮

ling212 發表於 19-3-1 00:44
唔係睇唔起. 只係我好想打無痛 又知公立唔一定有. 開刀正常人更加唔洗諗. 我只係擔心 就算最後邊個比都好 ...

話要開刀,擇時辰

不過,順產的確對媽咪同小朋友都比較好

男爵府

家族有人身家過億 新抱仔仔外國藉都係選擇公立醫院 好彩距地簡公立 因為早產左有危險架 公立醫療設施係比私院齊全 最緊要你老公點諗

子爵府

男家有少少錢,平時成日去旅行都人頭過萬,擺酒又要威要豪華,但其他醫療野又會好慳,例如感覺到好想我係公 ...

老公點諗?同佢商量下,講比佢聽你嘅意願

子爵府

回覆樓主:

自己生仔自己兩公婆撹掂啦!!男家有錢要貼足你三代?! god....

BBJOJO    發表於 19-3-1 08:20

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

唔係睇唔起. 只係我好想打無痛 又知公立唔一定有. 開刀正常人更加唔洗諗. 我只係擔心 就算最後邊個比都好 ...

真係唔明, 你生B關其他人感覺良唔良好咩??使唔使男家人投票決定俾你去邊度生? 不過如果你地係要靠男家睇人面色生活既咁咪唯有聽話囉

伯爵府

老爺奶奶有錢同你生仔要入公立無衝突㗎,佢有錢但唔等於要幫你畀生仔嘅錢,點都係你兩公婆負責返,你想享受咪同老公傾下去私家生點分擔費用囉,如唔捨得就去公立生吧!

大宅

我真係唔明而家啲人諗咩?結左婚就係有自己既一個家庭,自己想點做自己負責,點解覺得生仔都要關老爺奶奶事?點解一啲骨氣都無?點解要用男家既錢,自己同老公既家庭財政透明啫,都可以獨立架嘛⋯⋯?

既然你選擇左習慣用男家既錢,就唔該你接受男家既安排,唔係件件事都可以你贏曬

BBJOJO    發表於 19-3-3 00:03
FJmom    發表於 19-3-1 01:06

水晶宮

Crabmeatsoup 發表於 19-3-1 00:39
從來生仔都係兩公婆自己安排自己俾錢,點解要男家俾?關男家嘅人乜事?要男家邊個俾?咁第日養仔供書教學 ...

樓主應該自己無收入

一定係自己旨意全部嘢都係男家比

其實FTM無收入洗老公錢好正常,但樓主思維有點奇特

男爵府

其實咁care 人地以後點睇, 你自己比$咪唔使理咁多囉! 又唔係用佢D $.

如果你自己比唔到, 但又怕得失男家人, 咪去公立生囉.

FJmom    發表於 19-3-1 01:06

侯爵府

好心生仔你自己俾錢啦,仲細咩,要6299俾

珍珠宮

ling212 發表於 19-3-1 00:39
佢地唔算信呢套野,同埋覺得順產同胎同孕婦最好(覺得個個以前都係咁生)

你朋友果d係咪好特殊情況... 如 ...

唔係純粹男家家人覺得順產對bb同媽媽好
順產嘅好處有醫學證明
除非有醫學原因需要開刀,否則醫生都鼓勵媽媽順產
順產對bb同媽媽有咩好處,你唔知道可以Google下先
你完全唔了解順產同開刀有咩影響,唔搵資料
淨係怪男家支持你順產,自己想私家生b,又唔捨得比私家費用

珍珠宮

ling212 發表於 19-3-1 00:35
佢經濟上唔算獨立,都要睇屋企意見,如果堅持私家我諗都唔會一定反對既,但驚我可能之後俾人既感覺會唔多 ...

咁,靠人生活,當然要聽話啦。

BBJOJO    發表於 19-3-1 08:21
FJmom    發表於 19-3-1 01:07

子爵府

唔洗驚,你好明顯係又怕洩底又計較又嬌生慣養啦!

BBJOJO    發表於 19-3-1 08:21
cissie    發表於 19-3-1 02:27
日月水火    發表於 19-3-1 00:56

別墅

pigpigapple 發表於 19-3-1 00:42
Very plastic

Agree
一生人有幾多次生仔
對自己好d
最多自己俾

男爵府

ash_yehyeh 發表於 19-3-1 00:50

樓主應該自己無收入

同埋,老公係失匙夾萬,冇私己。

首頁
12345...32

尾頁

跳至