自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

ling212 發表於 19-3-1 00:24
男家有少少錢,平時成日去旅行都人頭過萬,擺酒要威要豪華,但對醫療野又會好慳(同我相反)例如感覺到好想 ...

同老公好好傾吓, 最緊要自己開心, 生仔係開心事, 如果唔開心好易產後憂鬱, 同會記好耐, 所以有乜想要同老公講吓

唔係錢嘅問題, 一段好嘅關係一定要多溝通

大宅

你6299擺酒要豪華要威用既係佢地自己錢,威比佢地自己朋友睇對得住天對得住地。唔出錢比你去私家生亦無對你唔住。你要去私家生係你同你老公既事,關你6299咩事,點解要你6299幫你出錢?1係叫你老公攞本事出黎,比錢你去私家生,一係你自己出。唔洗一開始就強調「男家屋企有錢」,6299有錢係你6299既事。就算將來d財產會係屬於你老公,都係將來既事。都唔知依家d人點樣諗野

侯爵府

heysiri 發表於 19-3-19 21:28
你6299擺酒要豪華要威用既係佢地自己錢,威比佢地自己朋友睇對得住天對得住地。唔出錢比你去私家生亦無對你 ...

老實一開始就強調「男家屋企有小小錢」,確實幾銀耳

私家生又唔係真係好貴,6299 唔比,自己比 lor 洗乜怕佢地講咩,自己去生自己享受生完自己正式休息下,洗理其他人講咩

水晶宮

樓望,你想有骨氣又不用聽人批評,自己或老公比錢去私家,包你老爺奶奶沒意見。

用戶要求終止服務

自己俾錢想邊度生咪邊度生,一齊住bb出世之後更多你意想不到嘅爭拗。堅持自己,又唔係做錯影響人就得啦,最緊要開心

大宅

ling212 發表於 19-3-1 00:32
男家埋單,我老公比,但佢財政一樣要睇屋企,好透明。我唔想決定左私家 人地之後感覺唔良好..
...

點解講到老公嘅錢係男家共同擁有咁嘅?如果老公一個俾就私家,男家俾就同6299商量下。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

ling212 發表於 19-3-2 19:12

我係話.. 陪月係我負責,至於bb野,自己有買,有二手朋友俾 ...

男家有啲錢,叫佢哋畀層樓你哋自己兩個同bb住好過啦。

琥珀宮

男家有少少錢,平時成日去旅行都人頭過萬,擺酒要威要豪華,但對醫療野又會好慳(同我相反)例如感覺到好想 ...

其實睇左咁多,想講公立都唔係咁差,同埋冇左双非,唔會冇床位
如果怕姑娘惡,其實冇咩要求,佢地唔會對你惡,反而會主動幫你
同埋佢地經驗夠,當然講緊主管級,當我開到4至5度時,個姑娘一睇就知,即刻安排我上產房,有笑氣聞,打止痛針,助產士經驗夠,當時阿b出世前心跳下跌,出世後即刻上nicu,真係好好彩,仲聽到佢地講有個b係仁安轉緊過黎NICU,都係出世冇呼吸,去到呢類危急關頭私家都係send返去政府
順產一定好過開刀呢句係真,順產係陣痛同生嗰一刻,開刀就生後痛,再加條疤痕

大宅

去旅行人頭費過萬係基本野 除非你去廣州玩
會唔會你少少誤會左人地經濟?可能只係唔差果種?
個肚自己既 如自己俾錢 旁人唔會話你唔聽話

大宅

認識瑞士牛牛第二回

樓主, 我只係睇左你嘅留言, 明白你CONCERT 係安全問題, 其他JM 嘅攻擊, 可以唔洗理佢地. 你回覆好成熟呀, 相信你第時都會係個好媽媽, 加油呀!

另我係O係公立醫院生嘅,其實佢地D助產士好好, 唔洗擔心呀!

大宅

大劉個仔既龍鳳胎都係瑪麗醫院生

首頁

尾頁

跳至