在職全職

跳至

首頁

尾頁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

yickly 發表於 19-3-19 11:17
早晨kin

依家無乜暈啦,昨晚呀女自己煮餃子米線

叻女

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

yickly 發表於 19-3-19 11:14
早晨副班長

今早起床仲有暈,再瞓多一陣就無暈啦

咁你煮唔煮到飯兩個女帶呀?

珊瑚宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 大廚勳章 親子達人勳章

kin818kin 發表於 19-3-19 11:26
好叻女呀﹗自己識煮

咁你自己食什麼

我淨食米線,叫呀女煮多少少

珊瑚宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 大廚勳章 親子達人勳章

pomanlife 發表於 19-3-19 12:44
咁你煮唔煮到飯兩個女帶呀?

煮到,用電飯煲蒸肉餅6幾條菜,叫佢地裝落飯壺裡

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yickly 發表於 19-3-19 16:48
煮到,用電飯煲蒸肉餅6幾條菜,叫佢地裝落飯壺裡

瞓醒好啲未啊?

珊瑚宮

yanyan-mummy 發表於 19-3-19 16:59
瞓醒好啲未啊?

無咁頭暈,不過好似忽冷忽熱咁

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yickly 發表於 19-3-19 17:00
無咁頭暈,不過好似忽冷忽熱咁

可能燒未退?有冇換藥呀

珊瑚宮

yanyan-mummy 發表於 19-3-19 17:11
可能燒未退?有冇換藥呀

退咗燒,換咗藥

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

yickly 發表於 19-3-19 17:23
退咗燒,換咗藥

yy,
保重啊,要多睡覺,咩都不要做啊!

翡翠宮

kin818kin 發表於 19-3-19 10:03
MM早呀﹗

我媽都係咁﹗叫佢企多D 多做運動但佢都係成日坐

kin,
點同呢,你媽壯過我媽啊!
教她做的坐住或企住做的運動來睇電視。

翡翠宮

yanyan-mummy 發表於 19-3-18 20:31
就係冇行先冇力

是啊!
最主要是她食得少營養咪少,又在床多,肌肉都少了,邊有力企呢!
現營養師話要谷肥佢喎,唯有慢慢來囉

常瞓的話肌肉會流失好快的

雲母殿

yickly 發表於 19-3-19 17:23
退咗燒,換咗藥

咁再休息多一日啦,唔好勉強返工啊

雲母殿

MM2005 發表於 19-3-19 17:38
是啊!
最主要是她食得少營養咪少,又在床多,肌肉都少了,邊有力企呢!
現營養師話要谷肥佢喎,唯有慢慢 ...

肥咗咪仲難企得起?

翡翠宮

yanyan-mummy 發表於 19-3-19 17:39
肥咗咪仲難企得起?

媽太瘦無肌肉,咪要肥的先囉

翡翠宮

yanyan-mummy 發表於 19-3-19 17:39
肥咗咪仲難企得起?

個身瘦到皮包骨
瘦到營養師都要增加蛋白質比媽食。
近來又煩,坐一陣就變面話腰痛,食飽拿拿聲上床。

珊瑚宮

MM2005 發表於 19-3-19 17:33
yy,
保重啊,要多睡覺,咩都不要做啊!

日日做豬,無動力做家務

珊瑚宮

yanyan-mummy 發表於 19-3-19 17:38
咁再休息多一日啦,唔好勉強返工啊

個口好乾,可以飲咩呢?

雲母殿

MM2005 發表於 19-3-19 17:40
媽太瘦無肌肉,咪要肥的先囉

咁都係既

雲母殿

MM2005 發表於 19-3-19 17:41

個身瘦到皮包骨

佢冇運動仲咁瘦既,食好少野?

雲母殿

yickly 發表於 19-3-19 17:47
個口好乾,可以飲咩呢?

飲多d水,可能d藥好散,清水好似好d喎

首頁

尾頁

跳至