照結構一問

candyandjody
|
剛剛去完QE登記,護士話結構已full,要出去照結構。

有冇醫生介紹
fakyman
|
candyandjody 發表於 19-3-2 10:56

有冇醫生介紹

一登記就同你講?
我上月登記無講過結構!仲諗住月尾第一次見姑娘先問下
|
回覆 fakyman 的帖子

係!我已經12周,今日首次登記,冇晒位
lovelypowerpuff
|
candyandjody 發表於 19-3-2 11:36

你係12週先上去QE 登記 定之前登記左今日第一次見姑娘?
我之前book 左林勇行醫生睇
你要快d book 了
我fd 13週book 週圍都full 曬了
basilmama
|

有冇醫生介紹

林勇行
Pink_girl
|
fakyman 發表於 19-3-2 11:30
一登記就同你講?
我上月登記無講過結構!仲諗住月尾第一次見姑娘先問下
...

你預左無先,特別唔係高齡真係唔係每個人都比到期,私家結構都好full,最安全book定私家,再睇下政府有無比期,再自己諗下要係邊照

sandy_astroboy
|

有冇醫生介紹

政府都冇結構比我,1月未夠12w已約王x宏醫生照結構

fakyman
|
Pink_girl 發表於 19-3-2 11:50

你預左無先,特別唔係高齡真係唔係每個人都比到期,私家結 ...

我唔係高0但有家族遺傳…所以諗住10w去見姑娘問下,無先再book私家
santse8584
|

12週先去,可能太遲了
我5週2就去QE登記,佢都話得返好少日子可以選,就黎滿唒,我估除非你或你老公有遺傳病史,佢先可能會比到你
我自己雖然排到公立結構,都有照出面私家結構(好多人都話公立照得好求其)
我尋日照完私家,我覺得好好,非常詳細講解,雖然我平時產檢唔係睇開呢個醫生,佢都無hea我,超級有耐性。因為我BB成日唔肯配合,轉唔啱位,醫生前後幫我照咗三次,照黎照去,淨係照都照咗近兩個鐘,(唔計等嘅時間喎,只係講緊醫生照同講解嘅時間)感覺非常良好。我喺羅麗華醫生度照,$3000,你可以考慮吓。
QE結構下星期照,到時先比較到,再分享

|
回覆 candyandjody 的帖子

一早電子預約,姑娘打黎比左呢個首次登記時間我
|
回覆 lovelypowerpuff 的帖子

今日一出醫院,book左楊添榮醫生,3/5下午照,收1500,唔知呢個掂唔掂
|
回覆 Pink_girl 的帖子

我上胎,六年前,2x時,係東區,都安排到照結構,都好詳盡。今胎意外有左,加上搬左,就近得QE,感覺QE好多孕婦。

諗緊需唔需要轉番東區生,因為東區個年睇婦產科已經好清閒下
|
回覆 Pink_girl 的帖子

呢胎都未到高齡,加上之前個胎既報告,姑娘話好靚,我諗佢地爆之餘,又覺得我冇甘急切
|

你更要小心D
|
回覆 santse8584 的帖子

政府照都唔差架,有政府照,唔晒再出面照啦。除非,醫生話有問題,再搵出面確實。
我上胎係政府做一般產檢,因為重唔到,加上太瘦,腰圍不達標。每個月去私家照超星波,醫生同個B度頭圍同身長,完全正常。
RubyYu07
|

咁犀利!!唔通要8週就開始預約?
|
回覆 RubyYu07 的帖子

你邊間醫院?
我6周幾已電子預約,二月因有新年,加上係學校工作,請唔到較早既時間,原本約我10周時去醫院做首次登記,但我有事,所以安排到個期係12周。

但今日見,已約下星期二已做唐氏檢驗,同埋第二次見醫生,約左,4月19日,到時會比預產期醫生紙,交比學校。
santse8584
|
candyandjody 發表於 19-3-2 15:10
回覆 lovelypowerpuff 的帖子

今日一出醫院,book左楊添榮醫生,3/5下午照,收1500,唔知呢個掂唔掂

我喺呢度見過有人負評佢,你可以試吓搵返個post
|
回覆 santse8584 的帖子

甘我搵下其他