大家係懷孕期間有冇買保險?

Winnie_YY_MO
|
自己本身冇買醫療保險。所以想問下大家會唔會係懷孕期間幫自己同bb買保險?同埋有冇保險係可以claim到產檢同生b果時既住院費?

Thanks!
hkmcdmcd
|
Winnie_YY_MO 發表於 19-3-2 12:07
自己本身冇買醫療保險。所以想問下大家會唔會係懷孕期間幫自己同bb買保險?同埋有冇保險係可以claim到產檢 ...

公司保險
|
hkmcdmcd 發表於 19-3-2 12:08
公司保險

我係freelancer,所以冇公司保險...
hiutung2005
|
自己本身冇買醫療保險。所以想問下大家會唔會係懷孕期間幫自己同bb買保險?同埋有冇保險係可以claim到產檢 ...

aryan412
|
保險係唔包懷孕既
李露眉
|

|
明白,唔該大家
GCHK
|
aryan412 發表於 19-3-2 13:11
保險係唔包懷孕既

我都記得好似咁樣
gloriehungws
|
Aia剛出左隻懷孕期可幫bb買既危疾保,我個agent有sell 我,但我未買
terry9013
|
gloriehungws 發表於 19-3-2 15:42
Aia剛出左隻懷孕期可幫bb買既危疾保,我個agent有sell 我,但我未買

係點嫁?
gloriehungws
|
terry9013 發表於 19-3-2 15:47
係點嫁?

好似話未出世就可買危疾,不用等候期90日,以前係唔得的,同埋好似ouch wood如果出世後即發現有危疾就賠保額既20%。
haha748494
|
我當時冇因為陀B,再追加保險。
肥野
|

Aia推出左懷孕22週可以買,唔洗等出世先買得,我黎緊夠週會買,有興趣可pm 你
ITOEN
|
早前有問過axa agent, 覺得實用性不太大, 不過買左比較安心