夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

我都發覺好多時女人一生完就會將全部心機放晒落個小朋友到。搞到忽略左老公,其實講真大家都攰,只係唔同範疇嘅攰,應該互相體諒,老婆都要做返老婆嘅責任。女人忽略老公,最終只會推左個老公去第二個女人到,但唔係個個都會理解,不如試下搵個婚姻輔導,有時一個人未必會諗到咁多嘢,有個第三者俾個意見反而可能會令你地“叮“一聲諗通都唔定。我都希望警惕我自己,希望我生完小朋友都唔會忽略左老公。

男爵府

回覆樓主:

FTM有時真係會好累無心情搞, 情願訓多啲 (尤其湊小學生, 要超早起)。我諗你好少"溝"老婆了? 得閒買下小禮物, 氹下佢, 上班時突然 send 個 msg 話掛住老婆, send 個 鍚鍚圖圖比佢。唔好以為娶左番黎, 就可以唔使做呢啲野, 因為女人最大性器官其實係個腦。你無聽錯, 真係個腦。同男人唔同, 男人純為肉慾, 女人要經過調情才有性慾的。
你兩個仲有冇時間拍下拖? 兩公婆.. 係要 maintain 下啲火花架喎。否則老婆對住你, 好難有性慾...

複式洋房

erics1b 發表於 19-3-2 14:31
自從有小朋友之後,老婆全職湊小朋友,我同老婆變得好似好陌生咁,平時想攬下佢,都叫我死開唔好阻住佢做野 ...

樓主,你唔好為呢d野同太太嘈交,因為你一開口便輸了,你太太只會覺得你有問題,佢唔會諗到問題係雙方面,所以只有一個辦法幫到你,就係忍....你最好連每月一次都忍住唔好做,忍兩三個月等佢覺得你有古怪開口問你,你先心平氣和攞出黎傾啦

大宅

一個月仲有一次做愛已經好好, 我係一年有一次, 準備無限期一次
攬鍚果啲都係無架.
都唔明啲女人點解可以咁對啲老公, 想官逼民反咁

大宅

LoveFamily 發表於 19-3-2 18:26
唔好咁樣諗啦!你們現在的情形正如早年我和C6一樣!
坦白講作為一個FTM真係好攰,除咗買餸煮飯、洗衫掠衫摺 ...

完全係老婆心聲...

複式洋房

venf 發表於 19-3-4 14:51
一個月仲有一次做愛已經好好, 我係一年有一次, 準備無限期一次
攬鍚果啲都係無架.
都唔明啲女人點解可以咁 ...

好多男人心淡時
便會決定不再受你氣

錢解決到嘅問題
就唔係問題
所以有時男人出軌
都係好無奈

男爵府

其實你瞓嗰陣有無攬住你老婆瞓架,攬下傾下計錫下,老婆通常都好冧架

洋房

erics1b 發表於 19-3-2 14:31
自從有小朋友之後,老婆全職湊小朋友,我同老婆變得好似好陌生咁,平時想攬下佢,都叫我死開唔好阻住佢做野 ...

睇到都覺得可悲

大宅

BK Milk勳章

回覆樓主:

我同你嘅情況啱啱相反, 我係ftm, 每日見老公嘅時間大約一個鐘到, 嗰一個鐘要食飯幫啲小朋友沖涼之後佢就同小朋友瞓, 根本兩個人就唔講嘢 , 搞嘢我都唔知畀佢拒絕咗幾多次, 一個月一次都好呀, 差唔多成年幾冇啦, 每一次都話攰或者小朋友喺度唔方便, 我就當佢冇其他女人, 咁即係唔鍾意我囉, 咁我仲留喺屋企有咩意義呀? 係咪要等到啲小朋友大啲, 我先可以出走睇下其他世界.

複式洋房

回覆樓主:

我覺得開餐已經變左你老婆嘅一大壓力來源,完全唔會享受到,甚至會厭惡,不如由改善關係開始入手,營造多啲浪漫時間,慢慢等佢享受返同你嘅肢體接觸,但期間唔好搞住,吊下佢引先

珍珠宮

回覆樓主:

一定要放低小朋友,去下旅行或過下二人世界~
幾尷尬都好,盡情出街都要拖住佢隻手~
我覺得暫時最好,係去浸下二人溫泉先~
兩日一夜就得,我覺得你地只係感情淡左~
你老婆可以重心放左係家庭都忽略左你~
而你亦低估左佢嘅壓力~

大宅

erics1b 發表於 19-3-2 16:24
小朋友已經小學2年級了,我都知湊小朋友係辛苦,係會好累,我都體諒她但我工作都一樣會累,又怕孭鑊,又怕 ...

我重以為個小朋友好细, 2年级都唔洗點理啦

首頁

尾頁

跳至