婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Miss_Yellow 發表於 19-3-7 22:36
回覆 baby-mm 的帖子

我 22cm,舊年底公立搞掂了 🙄

嘩,你咁大先發覺定等到咁大先割?我見網上大家傾,公立要排1~2年。 但我自己唔知道就無嘢,知道左就成日心掛掛。

男爵府

無不適所以拖了十年,公立俾我最後機會開刀才做,費事浪費了資源日後又要花十幾萬去私院做。

複式洋房

Miss_Yellow 發表於 19-3-8 07:03

無不適所以拖了十年,公立俾我最後機會開刀才做,費事浪費了資源日後又要花十幾萬去 ...

咁你嗰十年有冇話食啲乜嘢等佢唔好再大或再生多啲?

男爵府

如果可以吃什麼令我的肌瘤停止長大的話,我就不用開大刀切我的巨肌瘤了 ……

複式洋房

Miss_Yellow 發表於 19-3-8 09:51

如果可以吃什麼令我的肌瘤停止長大的話,我就不用開大刀切我的巨肌瘤了 …… ...

我以為有咩方法可以等它生長得慢d....

洋房

baby-mm 發表於 19-3-8 09:54
我以為有咩方法可以等它生長得慢d....
食少D有激素嘅嘢, 例如雞, 豬頸肉, 鱔....

別墅

baby-mm 發表於 19-3-2 23:10
早排醫生發現有一個十幾CM大的子宮肌瘤,仲有一堆幾cm的。醫生話我係多發性子宮肌瘤。我睇咗2個婦科,都話 ...

我發現時12cm,不過係卵巢水瘤,去政府排左兩個月,岩岩昨天早上開刀做左,切出來16cm,今日下午可以落床,唔係好痛

複式洋房

mikomama 發表於 19-3-14 16:59
我發現時12cm,不過係卵巢水瘤,去政府排左兩個月,岩岩昨天早上開刀做左,切出來16cm,今日下午可以落床 ...

嘩!你2個月咁快。我見呢度啲人傾,排政府快都半年,慢要年幾兩年。你係咪痛緊之類,政府肯同你當急症呀?(其實我都諗過睇次政府,睇下排幾耐先,但見人講要年幾兩年就無去了,加上近年政府醫院忙咗,啲醫護人員做到甩蹗,醫療事故多咗,如果claim完自己貼得唔多,好似都係私家穩陣啲。)

複式洋房

mikomama 發表於 19-3-14 16:59
我發現時12cm,不過係卵巢水瘤,去政府排左兩個月,岩岩昨天早上開刀做左,切出來16cm,今日下午可以落床 ...

你係公家醫生係咪打直開刀?
祝你早日康服,(emoji) 割走咗個有無覺得個人輕盈咗?哈哈。

別墅

baby-mm 發表於 19-3-14 19:18
嘩!你2個月咁快。我見呢度啲人傾,排政府快都半年,慢要年幾兩年。你係咪痛緊之類,政府肯同你當急症呀? ...

我話有少少痛,尿頻,不過如果個瘤大,都應該會排快期,我係在廣華開刀,打直開,全身麻醉,切埋一邊輸卵管管卵巢,無生仔開刀咁痛,上午做,第二日下午落得床

複式洋房

回覆 mikomama 的帖子

我剛剛發現子宮有肌瘤5cm, 因為仲想生B, 但年紀已經不輕了, 十分徬徨....

各位能否分享醫生的資料給我...

感激各位!!!

大宅

mandyleung823 發表於 19-3-21 14:06

忻敏財
剛剛book 左8/4 做手術
我朋友二月搵過佢
報左價比我114000 大房價
因有埋息肉

男爵府

mandyleung823 發表於 19-3-21 14:06

5cm係邊種?唔一定要切,切咗要時間休養先生得。
我嗰時有好多粒,醫生建議試咗懷孕先,結果第2個月自然懷孕。

複式洋房

回覆 阿隨 的帖子

私家婦科醫生話纖維瘤, 但佢話: 你想生就吾好搞佢, 你要做微創, 做完要兩年後先可以生...

複式洋房

回覆 chloe.k 的帖子

謝謝你

男爵府

mandyleung823 發表於 19-3-22 13:50
回覆 阿隨 的帖子

我醫生話做完傷口多,受孕機率會低咗, 建議我試咗先

禁止訪問

水晶宮

Annie888 發表於 19-3-26 11:57
回覆 Nbs 的帖子

請問阮醫生全名是什麼?想找$1000內有介紹嗎?

阮邦武, 不過$1000 唔得喇

大宅

chloe.k 發表於 19-3-21 17:48
忻敏財
剛剛book 左8/4 做手術
我朋友二月搵過佢

我都係搵佢,埋單12萬4,但佢手勢好好,做完兩三個鐘已唔痛

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至