臨生先來爆紋

Miko3B
|
一直有搽美國雅兒,今晚竟然發現爆咗6~7條紋,點算?仲有4日就預産期阿B仲未肯退房
HebeZ
|
Miko3B 發表於 19-3-3 00:37
一直有搽美國雅兒,今晚竟然發現爆咗6~7條紋,點算?仲有4日就預産期阿B仲未肯退房
...

沒得點算,生左出來先。
Miko3B
|
HebeZ 發表於 19-3-3 00:40
沒得點算,生左出來先。

有乜方法可以減淡或去除D紋呢?
HebeZ
|
Miko3B 發表於 19-3-3 00:50
有乜方法可以減淡或去除D紋呢?

你臨生先出紋已經好好,有人好早有紋太長時間要收返更難,你生完都持續搽返cream.同頭6個月可以買收腹帶箍肚,(而我係沒箍的,因為坐係度會頂住唔舒服)。睇你順產還是開刀,如果順產可以2個月後,練下腹的訓練和盆骨低肌運動(預防漏尿情況,甚至陰部肌肉鬆弛),刺激下腹部肌肉,令到腹表皮和深層肌肉回復返個肌肉纖維彈性,提升腹收縮功能。不過要堅持。
而我較相信運動效果的。加上練下腹夠力,先唔會出現腰背痛問題,為長遠打算實際d。
我生完7個月,都係只做運動。腹去返之前甘。
這個係個人建議啊,哈哈!
如果你問我美容之類做機等等我就比唔到意見喇,哈哈!
Miko3B
|
HebeZ 發表於 19-3-3 01:09
你臨生先出紋已經好好,有人好早有紋太長時間要收返更難,你生完都持續搽返cream.同頭6個月可以買收腹帶箍 ...

我順産的,做機就冇興趣啦!想知搽D去疤膏用D去疤貼有冇用
hoyee0428
|
...

同你一樣,總有7日生,之前搽野都吾夠十幾次,一直都無紋。就黎生就爆左幾條,但都無得介意咁多,睇化左。
smallfung
|
我都係搽雅兒,40+1先黎爆(emoji)(emoji)(emoji)
babybreadmama
|
...
我之前生完先來爆紋
asukav6
|
其實好正常,最後一個月個肚先大得最快
Miko3B
|
babybreadmama 發表於 19-3-3 11:54
我之前生完先來爆紋

Carmen8080
|
我都係臨生嗰個星期先黎爆 無得避
GCHK
|
都好正常嘅,生完先再算喇
comeonbb001
|
我生前1星期開始爆紋
|
Miko3B 發表於 19-3-3 13:21

原來有D紋係撐大果時你睇唔到,縮細先現型!多數係肚底
Miko3B
|
babybreadmama 發表於 19-3-3 19:11

上胎一條紋都冇,今胎一直都冇就昨晚先睇到爆咗幾條,希望唔好再多啦
|
Miko3B 發表於 19-3-3 19:17
上胎一條紋都冇,今胎一直都冇就昨晚先睇到爆咗幾條,希望唔好再多啦

下。。。我以為如果第一胎無紋,再生都一定無!點解會咁!
我上胎第一胎,生無紋,收先有。。但係一年內D紋自己消失。可能同一般妊娠紋唔一樣。
Miko3B
|
babybreadmama 發表於 19-3-3 19:31
下。。。我以為如果第一胎無紋,再生都一定無!點解會咁!
我上胎第一胎,生無紋,收先有。。但係一年內D ...

就係唔知,上胎冇搽袪紋膏一條紋都冇,今胎一直都有搽每日都搽2~3次反而有紋
HebeZ
|
babybreadmama 發表於 19-3-3 19:11

我都係縮左先見到少少紋,放心,呢d紋好快唔見,最近要令肚皮肌肉回復返收縮張力,我第二個月已經沒左紋。
JD930
|
babybreadmama 發表於 19-3-3 11:54
我之前生完先來爆紋

橙皮紋?
|
JD930 發表於 19-3-4 05:32
橙皮紋?
我唔知WOR~
不過D紋係會完全消失