一沉百踩。。。

little.k
|
識咗二十年,一向friend底會keep住見面,山窮水盡,whatsapp問佢借$,佢唔借仲cap圖廣傳,話我宜家咁折墮,其實唔幫唔緊要,點解要咁唱人呢。。
crystal媽咪
|
little.k 發表於 19-3-3 03:04
識咗二十年,一向friend底會keep住見面,山窮水盡,whatsapp問佢借$,佢唔借仲cap圖廣傳,話我宜家咁折墮, ...

時間耐咗、經歷耐左……
會令到一個人改變,畀你睇清楚。其實佢係咪真係你嘅朋友?值唔值得交往?
小傑媽媽
|
crystal媽咪 發表於 19-3-3 16:00
時間耐咗、經歷耐左……
會令到一個人改變,畀你睇清楚。其實佢係咪真係你嘅朋 ...

非常同意!逆境見真情,時間耐左真係可以睇到d人既真面目,我都剛睇清楚一個我以為係知己既人既真面目,真相揭露固然心痛,但早d睇清楚,早d抽身,傷害亦冇咁大!
janette1668
|
小傑媽媽 發表於 19-3-3 16:20
非常同意!逆境見真情,時間耐左真係可以睇到d人既真面目,我都剛睇清楚一個我以為係知己既人既真面目,真 ...

路遙知馬力,日久見人心.
小傑媽媽
|
janette1668 發表於 19-3-3 20:50
路遙知馬力,日久見人心.

所以我好想識過一班真心既朋友,唔想再諗返呢d人加諸我身上既傷害
janette1668
|
小傑媽媽 發表於 19-3-3 20:52
所以我好想識過一班真心既朋友,唔想再諗返呢d人加諸我身上既傷害
...

時間可沖淡一切
小傑媽媽
|
janette1668 發表於 19-3-3 20:59
時間可沖淡一切

希望可以快d沖淡,我唔想去睇醫生
ilovecafe
|
little.k 發表於 19-3-3 03:04
識咗二十年,一向friend底會keep住見面,山窮水盡,whatsapp問佢借$,佢唔借仲cap圖廣傳,話我宜家咁折墮, ...

真係朋友的,就算有其他人話你,佢都應該私下打電話問你發生乜事?有無野可以幫手,唔系信果個人唔信你block 咗你就算