求救,小X入院塞藥後第二日無肚痛,無流血,正常嗎?

鈴鈴鐺鐺
|
8週3小X,1/3入院做藥流,塞完藥一個鍾開始肚痛、發燒,流左好多類似豬紅血塊,及柯返3粒藥出黎,但未排組織,醫生話即日可出院,返屋企等排清惡露,但塞藥第二日(2/3)得小小血水排出,全日只排5蚊銀大細,但次次去完小便用紙巾抹會有小小溥膜分泌物,我唔識分係唔係組織,我擔心緊會唔會係我柯左3粒藥出黎藥效唔夠,所以第二日就無嘢排呢?醫生話2星期後覆診,如果排唔清,到時候要再做刮宮手術,好擔心好驚
yen0422
|
鈴鈴鐺鐺 發表於 19-3-3 11:01
8週3小X,1/3入院做藥流,塞完藥一個鍾開始肚痛、發燒,流左好多類似豬紅血塊,及柯返3粒藥出黎,但未排組 ...

食藥啦
Demicmama
|
鈴鈴鐺鐺 發表於 19-3-3 11:01
8週3小X,1/3入院做藥流,塞完藥一個鍾開始肚痛、發燒,流左好多類似豬紅血塊,及柯返3粒藥出黎,但未排組 ...

我上星期9w2d 小產,入院含左3粒藥,即晚爆血流左好多血同血塊,未見組織。隔左5日排左腰果型bb出來,再隔一日又爆多次血流埋胎囊出來(組織係摔唔散,血會散)...前前後後要整整一星期。你要再等一等,每人對藥反應不同,有快有慢,加油(emoji)(emoji)

鈴鈴鐺鐺
|
Demicmama 發表於 19-3-4 23:34

我上星期9w2d 小產,入院含左3粒藥,即晚爆血流左好多血同 ...

多謝你回覆,想問下你胎囊係一次成舊咁排出黎定係小小咁排,我依家每次去vv用紙巾抹會有類似組織物體排出,但量好小,附圖,有d核突,如果唔想睇唔好打開

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
tongyuenyuen
|
回覆 鈴鈴鐺鐺 的帖子

個胎會好明顯,一舊實體,你見到就知排左,我10w小產,塞藥無咩反應,流左d血就乾淨了,最後我係睇中醫排的,順便排完調理
鈴鈴鐺鐺
|
tongyuenyuen 發表於 19-3-5 11:52
回覆 鈴鈴鐺鐺 的帖子

個胎會好明顯,一舊實體,你見到就知排左,我10w小產,塞藥無咩反應,流左d血就乾淨 ...

醫生話我係空心胎,得個胎囊,入面乜都無,所以我應該唔會有胎排出黎,但我又唔知胎囊會係點樣,係小小咁排定一次一大舊咁排㗎?(emoji)
tongyuenyuen
|
回覆 鈴鈴鐺鐺 的帖子

個胎囊我諗都會分到,我試過化學左,dd後幾日黎m,排了一舊膜出來,具體形容類似一舊小花膠,捽唔散的,你周數再大d,應該都有一舊膜的
鈴鈴鐺鐺
|
tongyuenyuen 發表於 19-3-5 13:08
回覆 鈴鈴鐺鐺 的帖子

個胎囊我諗都會分到,我試過化學左,dd後幾日黎m,排了一舊膜出來,具體形容類似一 ...

唔該曬,咁我應該係未排出黎(emoji)
Demicmama
|
鈴鈴鐺鐺 發表於 19-3-5 11:19
多謝你回覆,想問下你胎囊係一次成舊咁排出黎定係小小咁排,我依家每次去vv用紙巾抹會有類似組織物體排出 ...

係呀,其他jm講得岩,胎囊係白色透透地既一塊膜。我係白色膜包住蘋果咁大既血塊。通常爆血後就跟住排出,你最好著m褲,無咁易整污糟床單。我兩日前排出後都陸續有你張相咁既出流出。加油,你等多幾日。醫生話有d人要2星期先排清。