糾結緊(長文)

ChanLaiY
|
我同太太結過一個唔係好熟親戚介紹下認識的,上年九月結婚,但遺憾呢排已經心痛,一來就聖誕節前都有傾有講,但到上兩個月突然失聯,電話唔聽訊息無回應,打俾她父母都說女兒不在家,

我媽還迷信到黃大仙占掛,回來就說大仙指有外遇,短時間間內不會回來,於是國內有親戚都好努力咁起底,搵返老婆過去,但我依然想知道真正的問題,

於是新年去外家,兩家人都傾解決方案,兩個月都無見過面嘅老婆收工回家就第一句講「離婚」,其實我無想到咁快到呢步,但我的親戚都不停問原因,但她一直都保持唔出聲,直接表哥拎左份離婚協議書(無律師在場)出來,爽手就簽名,之後就喊出來
cy101
|
錯誤結合, 理性分開!

當發場夢LA!!!
Nancy20090615
|

一係好男遇坯女人
一係好女遇坯男人

即離喇重使諗, 佢話離好過唔出聲拖住你喇.
cy101
|
最緊要無手尾, 你又唔好第時心軟!!
ChanLaiY
|
突然間我唔知係點解會咁,老婆簽完名一路喊一路上自己間房,

但父母一直都指外家來罵騙婚,要求還返所有禮金同酒席合共30萬,

我一直以來都想知道原因,直接剛才收到她不能為我生小孩而離,想死,但我對她說現在醫學進步,可以做人工受孕,但她說過去的事情已經發生了,無論做什麼都沒有可能會有BB,你父母都一定不會接受,

唉!點解當初無講出來?雖然我地認識時間短,但付出的感情喺有,我對她還有思念,初戀不是她,但第一段婚姻就咁只有三四個月就結束了,我完全無法接受啊!

問過律師可以申請特別安排,但我睇得出老婆不是一個忘本的人,我都唔識得表達自己呢一刻想法
|
你父母啱,佢可能揾到第二家水魚。
lokyan0901
|
Nancy20090615 發表於 19-3-3 11:56
你父母啱,佢可能揾到第二家水魚。

一早知又唔一早講,結左先話怕接受唔到要離婚。。。咁仲唔係騙婚係咩
fishfish121
|
好明顯真係呃你幾廿萬啦, 1年呃到2,3個真係幾好搵, 然後個個都話幫唔倒你生仔所以放開你等你搵個有得生既。嘩。。。呢招高呀, 成件事佢好偉大
|
lokyan0901 發表於 19-3-3 12:41
一早知又唔一早講,結左先話怕接受唔到要離婚。。。咁仲唔係騙婚係咩

樓主咪順水推舟話自己都係無得生無諗住要佢同佢生所以唔使離婚架, 一於咁樣喇, 否則還三十萬來.
stevewoo
|
好明顯係呃你錢,否則點解要失聯。

唔好傷心,佢真係一個騙子黎,你要唔好相信佢哋嘅大話,一定要佢哋攞返晒啲錢出嚟。
mini1204
|
當發左場夢算罷啦
三十萬過眼雲煙
我吾會追番
cy101
|
你呢刻情感蓋過理情, 其他人(包括你父母)同你分析, 你都唔啱聽!
要人信佢個理由, 至少俾番禮金你, 我就信佢唔係貪錢LA!

佢用呢D分手理由, 聰明女呀! 係我唔好, 係我問題, 係我唔配你, 分得黎乾手淨腳, 仲得你同情, 多好!!!
lokyan0901
|
Nancy20090615 發表於 19-3-3 13:10
樓主咪順水推舟話自己都係無得生無諗住要佢同佢生所以唔使離婚架, 一於咁樣喇, 否則還三十萬來.
...

我都覺得係咁,試下佢都好呀
Fion710
|
港男真係好易呃
jeremylui83
|
依家三十幾萬可以甩到身咪算好彩囉。。
佢講啲咁嘅大話都唔合情理,儍仔先會信。。你係咪打算做儍仔踩番落個屎氹度?
空巢媽媽
|
Fion710 發表於 19-3-3 14:54
港男真係好易呃

係港男遇着大陸女人
豬C9
|

即係結婚d錢係父母比唔係樓主自己比?唔怪得樓主一d都唔嬲個女人,仲繼續想做情深男啦
其實個女人老實放你走未仲好。陣間又話自己無得生,轉頭又陀住另一個男人既仔搵你埋單,未仲激氣
bobo88hk
|
呃錢黨!好識做戲!
小可愛11
|
Nancy20090615 發表於 19-3-3 13:10
...

同意,睇下個女人乜反應。
soso1227
|
...

好橋!